REUTERS/Thomas Peter
REAKCIJE

'NISAM VIDIO BOLJU OBRANU' Argentinski izbornik nakon fenomenalne utakmice odao priznanje svojim igračima COLLET POŠTENO PRIZNAO 'Zaslužili su'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2019. 22:43

Argentinska košarkaška reprezentacija izborila je finale Svjetskog prvenstva nakon 17 godina. Na krilima fenomenalnog Luisa Scole (28 poena i 13 skokova) slavili su Argentinci u polufinalu protiv Francuske 80:66. Gabriel Deck s 13 poena i Facundo Campazzo sa 12 poena, 7 skokova i 6 asistencija bili su sjajna pratnja Scoli, a Francuzi nisu imali pravog rješanja za njihovu igru.

"Znali smo da će pobijediti momčad koja nametne svoj tempo. Francuska je sjajna momčad, ali igraju drugačije od nas. Oni ne trče kao i mi i znali smo da će protiv nas igrati isto. Mislim da smo danas dobili bitku u tempu utakmice. Mi smo ih natjerali da igraju našu igru, a odigrali smo dosad najbolju obranu koju sam vidio od bilo koje momčadi", rekao je argentinski izbornik Sergio Hernandez.

"Argentina je zaslužila pobjedu. Mi smo navikli reći da je agresivnost ključna stvar, a u ovoj utakmici kod nas je nije bilo. Nismo uspijevali odigrati naše akcije. Oni su vršili strašan pritisak na naše bekove i čak je prijenos lopte na suparničku polovicu bio jako težak. Također smo promašivali i slobodna bacanja i davali im ofenzivnih skokova, što im je omogućavalo lake koševe", objasnio je francuski izbornik Vincent Collet.

Linker
24. travanj 2024 00:32