EUROPSKO PRVENSTVO U-16

NOVA POBJEDA Hrvatice izborile četvrtfinale pobjedom nad Slovačkom

Piše: Iva PrpićObjavljeno: 21. kolovoz 2019. 11:58

Nakon pomalo neočekivanog poraza od Izraela u četvrtoj utakmici Europskog prvenstva za košarkašice do 16 godina B divizije, hrvatske reprezentativke uspjele su svladati Slovačku rezultatom 55:34 te izboriti plasman u četvrtfinale gdje će se boriti za nastup u diviziji A.

Za naše predstavnice ključna je bila treća četvrtina u kojoj su postigle 26 poena, te su do kraja utakmice uspješno održavale prednost ne dopuštajući Slovakinjama priključak. Od izabranica Željka Ciglara najraspoloženija je bila košarkašica Vodica Iva Vunić koja je ubacila 12 poena, a nakon nje slijedi Nika Rodek koja je utakmicu kompletirala s devet poena. Kod reprezentacije Slovačke najučinkovitija je bila Vanda Kristlova koja je ostvarila double-double učinak uz 10 poena i 12 skokova.

Hrvatska je pobjedom nad Slovakinjama zauzela prvo mjesto u skupini C s devet bodova koliko imaju i Norvežanke, ali su naše reprezentativke zbog bolje koš-razlike u boljoj poziciji. Hrvatske košarkašice će borbu za diviziju A nastaviti nakon dobrog učinka u skupini gdje su ostvarile četiri pobjede i jedan poraz. Četvrtfinalna utakmica protiv Bugarske je na rasporedu sutra.

Linker
19. travanj 2024 14:46