Aleksandar Đorđević
 REUTERS/Jim Young
SAD JE SLUŽBENO

NOVI TEŽAK UDARAC ZA SRBIJU NAKON DEBAKLA NA SVJETSKOM PRVENSTVU Legenda srpske košarke objavila kraj: 'Točno je što su mediji pisali. Odlazim!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. rujan 2019. 19:22

Prema napisima srpskih medija bilo je jasno da će Aleksandar Đorđević napustiti izborničku poziciju srpske košarkaške reprezentacije. To se i dogodilo, on je nakon utakmice za 5. mjesto na Svjetskom prvenstvu i službeno objavio da odlazi s mjesta izbornika aktualnih europskih doprvaka.

Večernje novosti navele su kako će današnja utakmica Srbije protiv Češke za peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kini Đorđeviću ujedno biti i posljednja. I tu su bile u pravu.

"Točno je što su mediji pisali. Odlazim", poručio je legendarni košarkaš, kojem je s današnjom utakmicom istekao ugovor koji neće biti produžen.

Đorđeviću ugovor sa Srpskim košarkaškim savezom istječe sa završetkom Mundobasketa, a u savezu vlada uvjerenje da je došlo vrijeme da izborničku funkciju preuzme netko drugi. Na SP-u se od srpske reprezentacije očekivalo puno, mnogi su vjerovali u osvajanje zlata s obzirom na oslabljenu američku reprezentaciju, ali uslijedio je poraz od Argentine u četvrtfinalu (97:87).

Basketball - Slovenia v Latvia - European Championships EuroBasket 2017 Quarter Finals - Istanbul, Turkey - September 12, 2017 - Coach İgor Kokoskov of Slovenia reacts. REUTERS/Osman Orsal
Osman Orsal / REUTERS
Igor Kokoškov

"Da, rekao sam već igračima, red i vrijeme je. Nije bilo razgovora o mom nastavku, niti neće, za sada. Na meni je da se povučem i da ne očekujem nikakav razgovor. Znam kada trener treba napraviti prvi korak, osjećam obavezu kad to treba napraviti. Nažalost, odlazim u trenutku kada nismo napravili rezultat", objasnio je Đorđević.

Večernje novosti navode kako je glavni kandidat za Đorđevićevog nasljednika Igor Kokoškov, asistent u stručnom stožeru Sacramento Kingsa koji je vodio slovensku reprezentaciju do zlata na Europskom prvenstvu 2017. godine. Tada je Slovenija na čelo s Kokoškovim u finalu pobijedila upravo Srbiju (93:85).

Đorđević je bio na čelu srpske reprezentacije od 2013. godine, a s njom je osvojio tri srebrne medalje, 2014. na Svjetskom prvenstvu, 2016. na Olimpijskim igrama i 2017. na Europskom prvenstvu. Glavni zadatak novog izbornika bit će plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Linker
19. travanj 2024 08:26