Jure Miskovic / CROPIX
NOVA MOMČAD ZA NOVU SEZONU

NOVO LICE OSJEČANA Bašić je najveće pojačanje, a traži se još kvalitetni šuter

Piše: Nino BenčinaObjavljeno: 18. kolovoz 2019. 12:23

Kao što je bilo i planirano, od sredine kolovoza košarkaši jedinog slavonskog HT premijerligaša više nisu na odmoru. S pripremama za novu sezonu krenule su i Vrijednosnice Osijek, koje u odnosu na proljetos više nisu ista momčad. Iz one koja je zaključila najbolji natjecateljski ciklus u klupskoj povijesti (5. mjesto) ostala su samo dvojica igrača, kapetan Nikola Turalija i mladi Novozelanđanin Maxwel Darling. Tu je još i mladi reprezentativac Vuk Dmitrović, koji pak zbog papirologije nije bio u kadru “brokera”, no sada će sigurno dobiti prigodu za dokazivanje.

- Potpuna je rekonstrukcija momčadi i još nije kompletna. Trojici igrača pod ugovorom pridodali smo Antonija Jordana i Andriju Ćorića, koji su došli iz Cedevite, još tamo na početku prijelaznog roka potpisali smo mladog Franca Filipovića iz KA Osijek, dok se iz Njemačke u naše redove vratio Robert Kujundžić. Prije prozivke, potvrdili smo angažman centra iz Konga, Gracina Bakumanya, a svakako najveće pojačanje je dolazak playmakera Lovre Bašića iz Zadra. Lista novih akvizicija još nije zaključena, primarno je dovođenje jednog kvalitetnog šutera, a nije isključen ni angažman još pokojeg mladog, neafirmiranog igrača - kaže sportski direktor Renato Martinko.

Stoga nije čudno da su već u uvodnom dijelu priprema stigli neki igrači na probu, ali za sada nema naznaka da će netko od njih i zaigrati među “brokerima”. Puno posla čeka stručni stožer na čelu s trenerom Domagojem Kujundžićem, te njegove asistente Marka Mandića i Borisa Andrlona. Treba složiti potpuno novu momčad jer između dvije sezone otišlo je čak sedam igrača s ozbiljnom minutažom (Ihring, Abu, Gospić, Mandić, Šango, Perić, Vrkić).

Kompletirati se što prije

- Imamo dosta vremena za stvaranje željene igre. Puno je promjena, bit će i puno posla, ali na raspolaganju je mlada momčad, najstariji naši igrači su 25-godišnjaci. Možda će nedostajati iskustva, ali kompenzirat ćemo to nekim drugim elementima, stoga priželjkujemo da Vrijednosnice i sljedeće sezone igraju zapaženu rolu u domaćem prvenstvu. Naravno, trag želimo ostaviti i u domaćem Kupu, a igrat ćemo još i Alpe Adria kup. Bit će puno utakmica, puno prigoda za dokazivanje naših mladih snaga. Treba se što prije kompletirati na treninzima, početkom tjedna trebali bi se priključiti Darling i Jordano, ne znam još kada stiže centar iz Konga. Nadam se što prije, pa da krenemo punom snagom - kaže Kujundžić, koji će po prvi puta provesti vlastiti program priprema. Podsjećamo, on je na klupu brokera sjeo početkom godine, a sada će biti glavni arhitekt novih Vrijednosnica Osijek.

Linker
26. travanj 2024 11:26