Anzulović
 Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX
KVALIFIKACIJE ZA SP

OKUPILA SE KOŠARKAŠKA REPREZENTACIJA UOČI DVIJE UTAKMICE ODLUKE Anzulović: 'Garantiram vam da NBA igrači žele igrati za hrvatsku reprezentaciju'

Piše: HinaObjavljeno: 11. lipanj 2018. 19:14

Izbornik Hrvatske košarkaške reprezentacije Dražen Anzulović započeo je u ponedjeljak pripreme za dvije kvalifikacijske utakmice za nastup na SP u Kini koje će njegovi odabranici odigrati 28. lipnja Trstu protiv Italije i 1. srpnja protiv Rumunjske u Cluju.

"Napokon smo došli do dana kada krećemo u novi ciklus. Čekali smo s objavljivanjem popisa od 17 igrača koji se okupljaju jer do jučer praktički nismo znali tko će se moći odazvati, a tu prvenstveno mislim na NBA igrače i garantiram vam da svi oni žele igrati za hrvatsku reprezentaciju. To je meni u startu bilo najbitnije, svi su igrači s kojima sam kontaktirao izrazili želju da igraju za reprezentaciju", kazao je Anzulović na konferenciji za novinare u zagrebačkom hotelu Panorama.

Govoreći o popisu igrača novi izbornik košarkaške reprezentacije je naglasio:

"Najprije smo objavili 28 igrača, što nije uobičajeno za prvi popis, međutim u tom trenutku je puno igrača bilo pod upitnikom. Osim toga, hrvatska reprezentacija tijekom osmog mjeseca ima i turnir u Kini gdje ćemo napraviti još jednu selekciju, tako da imamo jasnu sliku svih potencijala koje imamo u hrvatskoj košarci. Tek ćemo za prijateljsku utakmicu s reprezentacijom Bosne i Hercegovine u Opatiji biti u kompletnom sastavu s, u ovom trenutku, tri NBA igrača. Nakon te utakmice napravit ćemo popis od 14 igrača koji će participirati u kvalifikacijskim utakmicama", rekao je Anzulović i pojasniotrenutačnu situaciju s NBA igračima.

Zagreb, 110618.  
Hotel Panorama.
Konferencija za medije povodom pocetka priprema muske seniorske kosarkaske reprezentacije za kvalifikacije za Svjetski kup 2019.
Na fotografiji: Darko Planinic, Rok Stipcevic,Drazen Anzulovic
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

"Na današnji dan imamo potvrdu od Lakersa za Ivicu Zubca, od Indiane za Bojana Bogdanovića, a prema razgovoru s Darijem Šarićem, i on će se pojaviti od prvog dana na pripremama, odnosno od 20. lipnja od kada se igrači iz NBA mogu priključiti trenažnom procesu. Što se tiče ostalih igrača, svi su izrazili veliku želju za participiranjem, ali trenutno to neće biti moguće, naglasio je Aanzulović .

Reprezentacija će 15. lipnja u Sv. Martinu odigrati trening utakmicu s U20 reprezentacijom Hrvatske, a 17. lipnja odlazi u Opatiju gdje će 19. i 22. lipnja odigrati dvije prijateljske utakmice s reprezentacijom BiH, s time da će prva biti zatvorenog tipa. Već 28. lipnja se igra prva kvalifikacijska utakmica za SP u Trstu protiv Italije, a 1. srpnja slijedi utakmica protiv Rumunjske u Cluju.

Zagreb, 110618.  
Hotel Panorama.
Konferencija za medije povodom pocetka priprema muske seniorske kosarkaske reprezentacije za kvalifikacije za Svjetski kup 2019.
Na fotografiji: Darko Planinic, Rok Stipcevic, Drazen Anzulovic
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

''Krećemo u još jedno radno ljeto s obzirom da će sve mlađe dobne selekcije, muške i ženske, biti u pogonu ovo ljeto. Glavna stvar današnjeg dana je ipak početak priprema reprezentacije za ovaj ciklus kvalifikacijskih utakmica, 28. lipnja protiv Italije i 1. srpnja protiv Rumunjske", rekao je predsjednik HKS-.a Stojko Vranković.

Reprezentativac Rok Stipčević problem vidi u kratkoći priprema i zato je važno stvoriti homogenu ekipu.

"Prema pisanju talijanskih medija i mojim osobnim saznanjima, 99% je izvjesno da neće igrati ni igrači iz Eurolige niti NBA igrači, ali oni imaju dosta kvalitetnih novih igrača i bit će to jedna respektabilna ekipa kojoj se treba suprotstaviti u najboljem mogućem svjetlu", smatra Stipčević, dok je iskusni centar Darko Planinić u osobno i ime svih suigrača obećao da će dati "svoj maksimum da ostvarimo ovaj cilj koji nam je zacrtan u ovom krugu kvalifikacija“-

Linker
17. travanj 2024 00:10