Boško Pepsi Božić
 Vedran Djulic / CROPIX / CROPIX
OPROŠTAJ OD VELIKANA

ON JE BIO VJEROJATNO NAJBOLJI KOŠARKAŠ KOJEG JE STVORIO LEGENDARNI PEPSI 'Bio je moj košarkaški otac, zaslužan za moju karijeru...'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 27. prosinac 2018. 19:57

Legendarni trener i utemeljitelj Košarkaškog kluba Zagreb te bivši izbornik hrvatske muške reprezentacije Boško Pepsi Božić, preminuo je u četvrtak u Zagrebu u 67. godini.

Boško Božić je 1970. godine kao 18-godišnjak s grupom prijatelja i košarkaških entuzijasta osnovao Košarkaški klub Siget u istoimenom novozagrebačkom naselju u kojem je stanovao. Nakon četiri godine Božić je igrački dres zamijenio trenerskom ulogom, a 1976. godine klub je prerastao kvartovske okvire i preimenovan je u KK Novi Zagreb.

Odlazak Božića komentirao je i Josip Sesar. U glasu mu se osjetila golema tuga...

- U šoku sam, osjećam kao da sam izgubio dio sebe - reći će Josip Sesar, vjerojatno najbolji košarkaš kojeg je Pepsi stvorio.

Velika Gorica, 021118.
Gradska sportska dvorana.
Kosarkaska utakmica 5. kola HT Premijer lige izmedju Gorice i Cibone.
Na fotografiji: Josip Sesar.
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Zeljko Puhovski / CROPIX / CROPIX
Josip Sesar

- Bio je moj košarkaški otac, zaslužan za moju karijeru, čovjek kojem dugujem jako puno. Teško mi je pronaći riječi kojima bih opisao koliko mi je žao što nas je prerano napustio.

Po čemu će Sesar pamtiti Pepsija Božića?

- Prije svega po tome kako me prihvatio. Doveo me u Zagreb sa 13 i pol godina, naš odnos je uvijek bio puno veći od onog igrač-trener jer mi je puno pomagao, odgajao me...

Linker
12. travanj 2024 07:52