Michael Jordan
Alexander Hassenstein/Getty Images / Bongarts/Getty Images

VISOKE TENZIJE

OTVORENO PISMO NAJVEĆEG SVIH VREMENA 'Tužan sam i frustriran, ne mogu više šutjeti!'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 26.07.2016. u 08:22

 • Legendarni američki košarkaš Michael Jordan poručio je kako više ne može šutjeti o žestokim tenzijama između Afroamerikanaca i policije u SAD doniravši dva milijuna dolara dvjema asocijacijama.

  "Tužan sam i frustriran zbog podjela i rasnih tenzija koje su u zadnje vrijeme sve gore i gore. Znam da je ova zemlja mnogo više od toga i ne mogu više šutjeti. Moramo naći rješenje kako bi ljudi crne kože imali jednak i pravedan tretman, a policajci, koji riskiraju živote da bi nas zaštitili, podršku i poštovanje", napisao je Jordan u otvorenom pismu.

  Rasne tenzije su u SAD dodatno porasle početkom lipnja kada su policajci ubili dvojicu Afroamerikanaca u Louisiani i Minnesoti, a potom je ubijeno osam policajaca u Dallasu i Baton Rougeu.

   

  Legenda Chicago Bullsa je u pismu izrazila nadu da će u američkom društvu doći do "konstruktivnih promjena i mirnog međurasnog dijaloga".

  Najbolji košarkaš svih vremena donirao je dva milijuna eura dvjema asocijacijama koje promoviraju razumijevanje između policije i građana.

  "Taj iznos nije dovoljan da se riješe problemi, ali se nadam da će pomoći da se stvari promjene na bolje," dodao je Jordan koji je u dresu Bullsa osvojio šest naslova NBA prvaka.

  Iz drugih medija