Foto: Damir Krajac / CROPIX
U OBILASKU REPREZENTATIVACA

PETROVIĆ ZA SN Izbornik na američkoj turneji: 'Nije mi jasno zašto Hezonja nije igrao više! Bojan i Dario? O njima ne treba trošiti riječi'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 07. ožujak 2017. 13:33

Nakon što se u Phoenixu, Los Angelesu i Washingtonu našao s Draganom Benderom, Ivicom Zupcem, Marijem Hezonjom, Damjanom Rudežom i Bojanom Bogdanovićem, prije no što će odletjeti za Philadelphiju, gdje ga je čekao Dario Šarić, hrvatski izbornik Aco Petrović za SN je sažeo prve dojmove svoje američke turneje.

- Nema nikakvih nedoumica, svaka priča je posebna i sa svakim od igrača sam razgovarao pojedinačno. Iako sam se u Washingtonu našao sa svom trojicom, posebno sam razgovarao i s Marijom, i s Damjanom, i s Bojanom.

Aco Petrović
Foto: Jaki Franja / CROPIX
Aco Petrović

Krenuo je redom kako ih je obilazio.

- Dragan Bender za dva tjedna ima pregled stopala i nakon toga ćemo vidjeti što i kako dalje, što u Phoenixu žele od njega na ljeto.

Znaš da će pogoditi

Iz Phoenixa je otišao u Los Angeles...

- Ivica Zubac je OK, odigrat će Ljetnu ligu za Lakerse i nakon toga će biti na raspolaganju reprezentaciji. Ove sezone igra iznenađujuće dobro, izborio se za minutažu, izbacio iz rotacije Timofeja Mozgova i bit će među četiri centra (Darko Planinić, Miro Bilan, Ante Žižić). Imat će priliku izboriti se za mjesto na Eurobasketu.

LAS VEGAS, NV - JULY 8: Ivica Zubac #40 of the Los Angeles Lakers goes for the lay up against the New Orleans Pelicans during the 2016 Las Vegas Summer League game on July 8, 2016 at Thomas and Mack Center in Las Vegas, Nevada. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this Photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Mandatory Copyright Notice: Copyright 2016 NBAE (Photo by Garrett Ellwood/NBAE via Getty Images)
Garrett Ellwood/NBAE via Getty Images / NBAE/Getty Images

Prije puta u SAD Aco je najviše upitnika imao oko Hezonje, koji posljednje vrijeme ipak igra puno više za Orlando.

- Ne sumnjam da će Hezonja biti apsolutno spreman za reprezentaciju, a i s Rudežom sam obavio dobar razgovor, naznačio mu da bi mogao biti potreban.

Utakmica Washingtona i Orlanda, kojoj je nazočio, bila je čisti užitak.

- Apsolutno fantastično! Gledaš Bojana i kad vidiš da mu lopta napušta ruku, znaš da to ulazi. Sliku je upotpunila i dobra igra Hezonje u prvom ulazu pa mi nikako nije jasno, odnosno ne mogu prihvatiti da mu se tu nije otvorio veći prostor, da se nije produžila minutaža čovjeka koji je u tim trenucima bio dominantan.

Reinhold Matay / USA Today Sports / Reuters / Reuters

Onda se opet vratio na Bojana...

- Potpuno je unutra što se tiče reprezentacije bez obzira na to što je sada fokusiran na Wizardse, ali i novi ugovor koji treba potpisati nakon završetka sezone. Pun je samopouzdanja, odiše zadovoljstvom, siguran sam da će biti još bolji do kraja sezone. Što se tiče tog ugovora, sigurno će biti jako visok, ali ne mislim da će biti bilo kakvih problema s osiguranjem jer vidim da se i FIBA uključila u rješavanje tih stvari.

Šlag na kraju

Put je naporan, ali Aco Petrović nije djelovao umorno. Dapače. Jučer se silno radovao posljednjem susretu, onom s Darijem Šarićem.

- Bojan i Dario su mi došli kao šlag na kraju, o njima dvojici zaista ne treba previše trošiti riječi... I ukupno sam zadovoljan turnejom, svima je bilo drago vidjeti me - zaključio je hrvatski izbornik.

Linker
18. travanj 2024 11:56