Željko Hajdinjak / CROPIX
UOČI SP-a

PETROVIĆEVI BRAZILCI SKINULI ARGENTINU 'Ovo je važna pobjeda, ali imamo još dosta toga za popraviti'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 17. kolovoz 2019. 13:23

U Lyonu se igra atraktivni turnir uoči početka SP-a, a hrvatski izbornik na klupi Brazila Aleksandar Petrović otvorio ga je na najbolji mogući način.

Naime, Brazil je svladao južnoameričkog rivala Argentinu sa 89:82 u utakmici koju je Petrovićeva reprezentacija kontrolirala od samog početka. Na koncu je Vitor Benite, šuter Cedevite s početka protekle sezone, ubacio 15 poena uz šut 6-7, Leandro Barbosa stavio je 14, a Marcelinho Huertas dodao je 12 poena. Na double-double učinku bio je Anderson Varejao, koji je ubacio deset poena i skupio 12 skokova. Kod Argentine je Nicolas Laprovittola bio najefikasniji sa 18 poena, dok su po 17 poena ubacili veteran Luis Scola i Gabriel Deck.

- Vrlo je teško svladati Argentinu, a ovo je bila naša prva utakmica na ovoj razini ovoga ljeta i u njoj smo odmah svladali panameričkog prvaka. Odigrali smo jako dobro 20 minuta, ali nam treba kontinuitet. Ipak, ovo je važna pobjeda, a do nje smo mogli stići i na mirniji način, no željeli smo svima dati priliku za igru. Imamo dosta toga za popraviti, ali za prvi pravi test mislim da je to bilo dobro - ocijenio je Petrović igru svoje reprezentacije.

Francuska je u posljednjih deset minuta okrenula Crnu Goru, te na koncu slavila sa 80:72. Predvodili su Francuze Nicolas Batum sa 18 poena, uz 4-4 šut za tri poena, i Evan Fournier koji je ubacio 17 poena. Za Crnu Goru je Bojan Dubljević postigao 12, Derek Needham 11, a Nikola Vučević je uz deset poena imao i 12 skokova.

Linker
25. travanj 2024 03:36