ZADAR BASKETBALL TOURNAMENT

POČINJE NAJJAČI ZADAR BASKETBALL TOURNAMENT Zdenka Zrilić, Neven Spahija i Dimitros Itoudis predstavili turnir: 'Očekuje nas lijepa košarkaška fešta'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. rujan 2018. 17:23

Najjači europski pripremni košarkaški turnir Zadar Basketball Tournament počinje u Zadru. Ususret sutrašnjoj prvoj utakmici na druženju s predstavnicima medija organizatorica Zdenka Zrilić te treneri Neven Spahija i Dimitrios Itoudis predstavili su najjače izdanje turnira na koji dolazi čak 15 NBA skauta, više od 100 novinara i predstavnika medija, a lika s utakmica bit će prenošena u 15 zemlja.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo ponovno ugostili najbolje što europska košarka trenutno može ponuditi. Uz naše europske goste dolazi nam po prvi puta i kineska momčad, osvajač ovogodišnje CBA lige. Veselimo se košarci u ova četiri dana u Zadru. Stižu nam gosti iz cijeloga svijeta. Očekuje nas jedna lijepa košarkaška fešta ovih dana u Zadru.” - izjavila je organizatorica gđa. Zdenka Zrilić.

Na turniru koje traje sve do 23. rujna u dvorani Krešimir Ćosić igrat će Bayern Munchen, CSKA Moskva, Fenerbahce, Liaoning Flying Leopards, Maccabi Tel Aviv i Olimpia Milano.

“U razgovorima s trenerima koji su bili tu i iz svega što sam saznao te po imenima ekipa ovo je definitivno najbolji turnir u Europi. Zaista mi je drago da smo ovdje, da se družimo i igramo vrhunsku košarku s puno manje pritiska nego što je to tijekom sezone te da pokušamo pripremiti tim za sve ono što nas dalje očekuje. Moja očekivanja su da tim polako diže formu i da svi poslije turnira budemo zdraviji i da nastavimo pripreme onako kako smo i počeli. Pozivam gledatelje da dođu pratiti vrhunsku košarku, između ostalih imat će priliku vidjeti i iznimno talentiranog 17-godišnjeg Denija Avdiju!” – izjavio je Neven Spahija, trener Maccabi Tel Aviv.

Ruska momčad otvara ovogodišnji turnir utakmicom protiv kineskog prvaka Liaoning Flying Leopards, u četvrtak 20. rujna u 18 sati, a njihov trener Dimitrios Itoudis ususret utakmici je izjavio: “Nama je najbitnije da budemo zdravi budući da smo prošle godine imali puno poteškoća. Primjerice na najbitnijim utakmicama smo imali itekako povrede važnih igrača, kao što se to dogodilo Kyleu, Rončeviću, Leo Westermannu te Nandu kojeg kao i Sergia Rodrigueza očekujemo u završne dvije utakmice turnira. Trudit ćemo se biti što preventivniji i da štedimo igrače. Također, bitno nam je da igramo lijepu i vrhunsku košarku kakvu smo i igrali prošle četiri godine. Dosta toga smo uložili kako bismo zadržali istu kvalitetu igre.”

Vrhunski uvjeti za igrače te utakmice koje trenerima omogućuju da najbolje ocijene spremnost ekipa glavni su razlozi zašto Zadar Basketball Tournament iz godine u godinu privlači sve veću pažnju košarkaške i šire javnosti. Upravo su izvrsne uvjete koji su ih dočekali u Zadru na konferenciji potvrdili i pohvalila dvojica trenera. Zadar Basketball Tournament organizira zadarski S-Event. Peto izdanje turnira pratit će i bogat popratni program, a turnir će se izravno prenositi u brojne europske zemlje. Uzbudljivi košarkaški dvoboji i zvijezde europske košarke jamče da ni ove godine ljubitelji košarke neće biti razočarani Zadar Basketball Tournamentom.

Linker
20. travanj 2024 16:25