Foto: Jure Miskovic / CROPIX
SLAGANJE IGRAČKE KRIŽALJKE

POD TORNJEM JE NAKON OSVAJANJA NASLOVA PRVAKA BILO VIŠE ODLAZAKA NEKO DOLAZAKA Cibosi isplaćeni za prošlu sezonu, pojačanja se traže u Cedeviti

Osim Donatasa Sabeckisa i Mate Vucića koji su već stigli u redove Vukova, kao moguća pojačanja spominju se Roko Badžim i Domagoj Bošnjak koji nisu preživjeli fuziju Cedevite i Olimpije.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 31. srpanj 2019. 12:11

Tjedan dana prije no što će prvak Hrvatske krenuti s pripremama, u Ciboni iz koje dolazi jedna sjajna vijest, a ta je da su svi igrači isplaćeni za prošlu sezonu, rubrika “odlasci” još uvijek je jača od one u koju se upisuju dolasci.

Iz Draženova doma su, podsjetimo, otišli Damir Markota (Mornar), Roko Rogić (Nymburk), Igor Marić (USK Prag), Marko Ljubičić, Dominic Gilbert i Fran Pilepić, dok su za sada dovedeni samo litavski playmaker Donatas Sabeckis i centar Mate Vucić iz Bosca, s tim da potonji kroz pripreme tek mora dokazati Ivanu Veliću da zaslužuje mjesto u momčadi.

U Ciboni su, uz kapetana Marina Rozića (još nije potpisao novi ugovor, ali hoće), ostali Josip Bilinovac, Filip Bundović, Krešo Ljubičić te još uvijek juniori Roko Prkačin i Sandro Rašić, pred dogovorom je i ostanak Ivana Novačića, dok se ostatak momčadi tek treba popuniti. Pritom Vukovima nedostaje startni šuter, programirana prva napadačka opcija trenera Ivana Velića te po još jedan playmaker, krilo i “četvorka”.

Pod Tornjem su pak prioritet hrvatski igrači pa su tako u kombinacijama Roko Badžim i Domagoj Bošnjak, koji nisu “preživjeli” fuziju Olimpije i Cedevite. Međutim, kako sada stvari stoje, Vukovi će se za ostala pojačanja uskoro vjerojatno morati okrenuti inozemnim opcijama...

Linker
27. travanj 2024 05:22