ACB PHOTO
ŠPANJOLSKI SUPERKUP

POTROŠENI SILNI MILIJUNI NISU POMOGLI BARCELONI Prvi trofej sezone za Real Madrid, umirovljenik Popović izgubio finale u šutiranju trica

Fuenlabrada je bila domaćin ovogodišnjeg Superkupa Španjolske na kojem je Real Madrid u finalu s 89:79 svladao Barcelonu (Ante Tomić 4 poena, 4 skoka).
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 23. rujan 2019. 12:00

Iako je u prijelaznom roku potrošila više od svih ostalih europskih klubova, Barcelona je izgubila prvu bitku s najvećim rivalom, Real Madrid je novu sezonu otvorio s još jednom 'kantom' u i inače dupkom punim trofejnim vitrinama. Facundo Campazzo (16p, 5s, 5a), Jordan Mickey (10p, 7s) i Rudy Fernandez (10p, 4s) vodili su Kraljevski klub, dok su na drugoj strani najbolje učinke upisala dva velika pojačanja u Blaugrani - Brandon Davies (23p, 4s, 3a) i Nikola Mirotić (14p, 6s).

Međutim, ono neočekivano dogodilo u na natjecanju u šutiranju trica za koje je prijavljen bio i Marko Popović, od prije nekoliko mjeseci umirovljeni bivši hrvatski reprezentativac. Popović je u Madrid došao na svečanost koju je Fuenlabrada organizirala za umirovljenje njegovog, ali i dresa Velimira Perasovića, današnjeg trenera Baskonije, da bi na kraju bio zaustavljen tek u finalu najecanja u šutiranju trica.

Nakon prvog kruga u kojem je Zadranin sa 20 bodova kao treći iza Jayceeja Carrolla (24) i Karvela Andersona (21) izborio polufinale u kojem je upisao 22 boda, te s kombinirana 42 zajedno s Brockom Motumom (43) ušao u finale, tamo je Australac upisao pobjedu rezultatom 21-17.

Linker
25. travanj 2024 11:52