Ilustracija/Getty Images
ZA SVAKU POHVALU

PRAVI HEROJI NACIJE! ZLOGLASNI VIRUS TOTALNO IM PREOKRENUO ŽIVOTE Dvoje poznatih sudaca umjesto na terenu sad kao doktori spašavaju bolesne

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 02. travanj 2020. 00:09

Italija je jedna od najugroženijih zemalja na svijetu kad je u pitanju pandemija koronavirusa, jer tamo je više od 100.000 oboljelih, kao i 12.000 umrlih. Svi su se stavili na raspolaganje u borbi protiv još neistražene bolesti, pa i dvoje - sudaca...

Silvia Marziali i Guido Giovannetti poznati su međunarodni košarkaški suci. Globalna kriza odvojila ih je od terena, razna natjecanja su prekinuta, no oni su sada tamo gdje su daleko više - potrebniji. Umjesto da provode vrijeme kod kuće u izolaciji, okrenuli su se svom glavnom zanimanju, poslu - liječnika.

"Kada je stigao koronavirus zaista sam željela pomoći. Nije bilo važno. Što god mogu učiniti, učinit ću. Nije važno hoću li se preseliti na sjever Italije, gdje je zaista katastrofa. Mnogi od nas su rekli da idu tamo, ali ne mogu potpisati sporazum za to jer sam već ovdje u Rimu", rekla je Marziali.

Giovannetti je u bolnici u Bariju.

"Trenutno je situacija vrlo teška i mijenja se svaki dan. Vlada još uvijek traži dodatnu pomoć liječnika. Bio sam na kardiološkom odjelu, ali sada sam premješten na drugi odjel za pacijente s Covidom-19.", rekao je dodao:

"Stvarni problem je što ne znamo kada će to završiti, jer u nekim dijelovima Italije poput Lombardije i Milana situacija dolazi do vrhunca, dok se na jugu situacija ne smiruje", zaključio je talijanski sudac za službenu stranicu FIBA-e.

Linker
26. travanj 2024 04:21