Vranković
'OVO JE VELIKO PRIZNANJE...'

PREDSJEDNIK HRVATSKOG KOŠARKAŠKOG SAVEZA U UPRAVNOM ODBORU FIBA-e Stojko Vranković dobio povjerenje za mandat do 2023. godine

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 26. svibanj 2019. 16:21

Iako je išla priča da će Turgay Demirel nakon Skupštine u Münchenu postati bivši predsjednik FIBA Europe jer nije imao ni podršku svog matičnog saveza, što je svima obznanio tamošnji predsjednik Hidayet Türkoglu, ovaj 62-godišnji Turčin zaradio je novi mandat na čelu krovne europske košarkaške federacije.

Međutim, Demirelov reizbor je iz naše perspektive sporedna vijest s obzirom na to da smo nakon Borisa Lalića i Željka Drakšića dobili novog čovjeka u Boardu ili Izvršnom odboru, upravljačkom tijelu FIBA Europe.

Stojko Vranković je na Skupštini dobio povjerenje za mandat do 2023. godine.

U predsjedničkoj je utrci Demirel pak pobijedio dosadašnjeg dopredsjednika FIBA Europe, Belgijanca Cyriela Coomansa i Dejana Tomaševića, glavnog tajnika Košarkaškog saveza Srbije. U prvom je krugu Turčin zaradio 22 glasa, Coomans 17, a Tomašević 11, a Demirel je u drugom sa 27-23 pobijedio Belgijanca.

"Ovo je veliko priznanje dosadašnjem radu g. Vrankovića koji će, zasigurno, pokušati utjecati na donošenje potrebnih promjena u krovnoj košarkaškoj europskoj organizaciji", stoji, između ostalog, u priopćenju Hrvatskog košarkaškog saveza .

Linker
17. travanj 2024 14:16