REUTERS
RASPLET PRVOG KRUGA

PRIJE DVA DANA SU BILI NA PRAGU NAJVEĆEG IZNENAĐENJA, A DANAS SU ISPALI SA SP Aco nakon Grčke mirno potvrdio prolazak u drugi krug

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 05. rujan 2019. 14:21

Prije dva dana reprezentacija Turske je bila na pragu najvećeg iznenađenja na Svjetskom prevsntvu u košarci i pobjede protiv SAD-a, a danas suostali bez drugog kruga ovog natjecanja. U trećem kolu grupe E s 91:76 ih je pobijedila Češka te tako ta reprezentacija izborila borbu za četvrtfinale.

Od samog početka utakmice Češka je nametnula svoj ritam. Dobro su zatvarali reket i nisu dopustili da se razigra Ersan Ilyasova, ključni igrač Turske protiv SAD-a. S druge strane Češka je koristila slabu obranu Turske i držala prednost od 50 do 10 poena razlike. Pokušao je tusrki izbornik 'sniziti' petorku, igrati bez klasičnog centra i to mu je donijelo nekoliko otvorenih šuteva za tri poena koje su Cedi Osman i Melih Mahmutoglu pogađali. No, to nije bilo dovoljno jer je Češka svojom nesebičnom igrom cijelo vrijeme kontrolirala igru i došla do pobjede kloja ih je odvela u drugi krug.

Najefikasniji u redovima Češke bio je Vojtech Hruban s 18 poena, 4 skoka i 4 asistencije, a Ondrej Balvin je dodao 17 poena i 11 skokova. Kod Turske najbolji je bio Cedi Osman s 24 poena.

Veliku pobjedu protiv Grčke Aleksandar Petrović i njegov Brazil potvrdili su protiv Crne Gore. Nikola Vučević i društvo su razočarali na ovom prvenstvu. Doduše, Crnogorci su danas izgledali solidno, ali ne toliko dobro da bi pobijedili Brazil. Konačni rezultat je bio 84:73, a najefikasniji kod Brazilaca bio je Marcelinho Huertas sa 16 poena i 6 asistencija. Crnogorce je predvodio Derek Needham sa 16 poena i 10 asistencija.

Brazil je tako u drugi krug prenio maksimalnih 6 bodova, a za prolazak u četvrtfinale čekaju ga utakmice protiv SAD-a i Češke.

U preostale dvije utakmice jutarnjeg programa Kanada je s 82:60 pobijedila Senegal, a Njemačka je izliječila frustracije 'razbijanjem' Jordana rezultatom 96:62. Niti jedna od te četiri reprezentacije neće igrati u drugom krugu.

Linker
25. travanj 2024 16:05