Screenshot / YouTube
DUO U IDEALNOJ PETORCI

PRKAČIN JE NAJBOLJI IGRAČ EURA, A ŠPANJOLCI SU ODUŠEVLJENI 'NOVIM TONIJEM KUKOČEM' Pogledajte potez kojim je osvojio sve navijače, pa i španjolske

Hrvatski dvojac Roko Prkačin - Boris Tišma izabran je u idealnu petorku Europskog U16 prvenstva u Novom Sadu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. kolovoz 2018. 09:46

Nakon što je hrvatska U16 košarkaška reprezentacija osvojila europsko zlato u Novom Sadu tijesnom pobjedom protiv Španjolske 71:70, španjolski mediji oduševljeni su jednim hrvatskim igračem.

Nije to Roko Prkačin, koji je koševima u završnici donio Hrvatskoj pobjedu u velikom finalu, te je proglašen najkorisnijim igračem turnira (MVP), već Boris Tišma, najefikasniji igrač te utakmice s 24 koša.

U tekstu pod naslovom 'Novi Toni Kukoč igra u Real Madridu' španjolski As nsipao je hvalospjeve za Tišmu.

"Čisti talent, vanjski igrač velike raznovrsnosti, sjajne fizike, dobrih šuterskih sposobnosti i kvalitete u igri jedan na jedan, te čitanja suparničkih dodavanja. Sanja o igranju u NBA ligi, idol mu je Stephen Curry, a u budućnosti bi volio postati trener", stoji na Realovoj web-stranici o Borisu Tišmi.

A Tišma je nakon velikog finala pokazao i svoju ljudsku veličinu. Dok je su njegovi reprezentativni suigrači slavili zlato, Tišma je na drugom kraju dvorane sjeo kraj Španjolca Usmana Garube, inače suigrača iz madridskog Reala, te ga iskreno zagrlio.

FIBA

Zaista impresivan i hvale vrijedan potez igrača koji je impresionirao sve košarkaške fanove, pa i one španjolske. Nije ni čudo, u finalu je šutirao 8/9 iz igre, a turnir je završio s prosjekom od 18 koševa, 5 skokova i 2.7 asistencija po susretu.

Inače, Tišma i Prkačin izabrani su obojica u idealnu petorku turnira, a uz njih su svoja mjesta zauzeli Španjolci Hector Alderete i Usman Garuba te Turčin Alperen Sengun.

Screenshot / YouTube

Linker
25. travanj 2024 12:05