HKS
EP KADETKINJA

PRVA ČETVRTINA BILA JE OD VELIKOG ZNAČAJA Hrvatice izgubile od Portugala i prolaz u A diviziju tražit će protiv Norveške koju su deklasirale u skupini

U finalu Europskog prvenstva kadetkinja snage će odmjeriti Portugal i Slovenija, koja je u druoj polufinalnoj utakmici bila uspješnija od Norveške.
Piše: Iva PrpićObjavljeno: 24. kolovoz 2019. 13:07

Nakon pobjede nad Bugarskom u četvrtfinalu Europskog prvenstva U16 divije B, i plasmana u polufinale, hrvatske košarkašice zaustavljene su od reprezentacije Portugala rezultatom 49:45 (10:3, 16:14, 15:15, 8:13). Košarkašice Portugala u prednosti su bile cijelu utakmicu, a od velikog značaja je bila prva četvrtina u kojoj su naše predstavnice uspjele upisati samo tri poena.

Najraspoloženije su u našim redovima bile košarkašica Trešnjevke 2009 Iva Dorja Žaja koja je ubacila 16 poena, te Viven Nejašmić igračica KA Žana Lelas koja je ostvarila 10 skokova. Kod Portugalki, blizu double-double učinka bila je Ana Barreto koja je postigla 18 poena te dodala 9 skokova.

U finalu Europskog prvenstva kadetkinja snage će odmjeriti Portugal i Slovenija, koja je u drugoj polufinalnoj utakmici bila uspješnija od Norveške. Ulazak u A diviziju rezerviran je za najbolje tri ekipe turnira, stoga će izabranice Željka Ciglara morati pobjediti Norvežanke kako bi se priključile skupini najboljih europskih reprezentacija. Hrvatske kadetkinje već su deklasirale Norvežanke u skupini kada su slavile rezultatom 80:37. Utakmica za treće mjesto je na rasporedu danas od 17:15.

Linker
26. travanj 2024 21:23