TOMISLAV KRIŠTO / CROPIX
NOVI AMERIKANAC U ZAGREBU

PRVAK HRVATSKE SE POJAČAO POD KOŠEM 'Dobili smo iskusnog igrača dobrih fizičkih mogućnosti'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 07. rujan 2019. 17:40

Cibona je osnažila svoju visoku liniju potpisom ugovora s 26-godišnjim Amerikancem MJ Rhettom, 206 cm visokim, navodi se i atletičnim igračem, koji može igrati obje centarske pozicije.

Rhettu će potpis za Vukove, a bilo je nekih razgovora oko njega i tijekom protekle sezone, biti najveći izazov profesionalne karijere, jer je ovaj Amerikanac do sada igrao u Južnoj Americi i Aziji, s time da je jednu sezonu, onu 2016/17., proveo u Prištini.

Amerikanac bi trebao u Zagreb stići u utorak, a koliko vrijedi pokazat će na turniru u Velikoj Gorici, koji će Cibona (uz Zadar, jednu američku selekciju i domaćina Goricu), igrati 13. i 14. rujna. Još prije toga, u ponedjeljak, 9. rujna, Cibona će igrati zatvorenu utakmicu s Igokeom u Zagrebu.

- S Rhettom smo dobili iskusnog igrača koji može pokriti obje centarske pozicije, dobrih je fizičkih mogućnosti i dobrog šuta - kaže Cibonin trener Ivan Velić.

Nije Quincy Miller, ali niti Quincy Miller nije više ono što je bio. Ako Cibona ne posegne za još jednim igračem na lopti, ovim je potpisom kompletiran prijelazni rok pod Tornjem.

Naime, Cibona sada ima 12 igrača za utakmice: Donatas Sabeckis i Josip Bilinovac će igrati na playu, na "dvojci" su Shane Gibson i Roberto Kovač, na "trojci" Marin Rozić i Marko Ramljak, na "četvorci" Roko Prkačin i Ivan Novačić, na "peticama" MJ Rhett, Filip Bundović (obojica mogu i na "četiri"), Krešo Ljubičić i Mate Vucić. U prvoj momčadi je i Sandro Rašić, Cibonin junior koji igra na pozicijama dva i tri.

Bilo je tu velikih očekivanja, a na koncu je to ispalo kako je ispalo. Ali, za sve će najbolji pokazatelj biti - sezona. Koja za Vukove, praktički, počinje Superkupom ABA lige kojemu su domaćini, a on se igra od 26. rujna.

Linker
19. travanj 2024 05:52