REUTERS/Shannon Stapleton / REUTERS
KRENULO GA, A TEK JE POČELO

PRVI TROFEJ JE VEĆ POSPREMLJEN Hrvatski reprezentativac briljirao u osvajanju talijanskog Superkupa: 'Repeša nas je posložio - čudo!'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 28. rujan 2016. 15:29

Već su krenule pripreme za olimpijske kvalifikacije, a Kruno Simon razmišljao je što i kako dalje. Tražio je ugovor na dvije sezone, a u Milanu je imao potpisanu samo jednu. Za vrijeme torinskih kvalifikacija priča se razriješila i Simon je stavio potpis na produljenje ugovora s Milanom, što je, jer se u klubu, ali i u Talijanskoj ligi odlično snašao, i bila prvotna ideja.

Koliko mu je taj potpis ugovora dobro sjeo, pokazao je u finalu za odlazak u Rio kad je Talijanima strpao šest trica.

U međuvremenu se priključio pripremama Milana, uhvatio je momčad, koja se već zahuktala u Bormiju.

- Odmah sam shvatio da su igrači već u dobrom stanju, a ja sam se osjećao sasvim OK. Ovo ljeto stalno sam bio u pogonu, ali ipak, uhvatio sam u dva intervala po desetak dana odmora i nisam zasićen ili umoran. Bilo je odmora i nakon što smo se plasirali u Rio, ali i nakon Igara.

Koliko se dobro osjeća, pokazao je Simon na talijanskom Superkupu, koji se igrao proteklog vikenda. Bio je najbolji strijelac svoje momčadi u polufinalnoj pobjedi nad Cremonom, da bi u finalu kontra Avellino bio u zoni. Ubacio je 25 poena, skinuo je pet skokova i podijelio osam asista. Bio je dio Simonove čarolije dovoljne za MVP naslov.

- Odigrali smo doista dobro Superkup i moram reći da mi se naša momčad zbilja dopada. Mislim da je to Jasmin Repeša dosta dobro složio, zadržali smo sve važne igrače od prošle sezone, a pri tome se pojačali Hickmanom i Raduljicom. Izgledamo doista moćno.

Nije sporno da će Milano biti glavni favorit za sve trofeje u Italiji, no, koliko ovaj Milano može u Euroligi?

- To tek trebamo vidjeti. Naravno, neki cilj, iako o tome nismo razgovarali - bit će za to vremena kad vidimo kako će se sve početi odvijati - jest ući među osam najboljih. Ali tu je konkurencija paklena.

2016 Rio Olympics - Basketball - Preliminary - Men's Preliminary Round Group B Brazil v Croatia - Carioca Arena 1 - Rio de Janeiro, Brazil - 11/08/2016. Krunoslav Simon (CRO) of Croatia and Bojan Bogdanovic (CRO) of Croatia celebrate. REUTERS/Jim Young FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Jim Young
Bogdanović i Simon

Rekao je Željko Obradović tijekom turnira u Zadru na pitanje je li Fenerbahče glavni favorit Eurolige da Panathinikos, Olympiacos, Maccabi, Real, Barcelona nisu prošle sezone bili na Final Fouru pa oni sigurno imaju takve ambicije. A tu je uz Fenerbahče još i aktualni prvak Europe CSKA...

- Ali ne samo oni, tu su i tri preostala turska kluba Efes, Galatasaray, Darušafaka. Kažem, ima barem devet “bomba” sastava, a kad je tako, onda se može samo zaključiti da nas čeka paklena sezona. Treba tu i dodati da ćemo u Euroligi igrati liga sustav, s trideset kola uoči play-offa, da ćemo pet puta tijekom sezone imati i pod dvije euroligaške utakmice tjedno, da će tu biti puno putovanja, puno utakmica. Tko će se u svemu tome najbolje snaći, ostaje za vidjeti.

Uglavnom, Milano ima pospremljen prvi trofej u sezoni, s njim će s dodatnom dozom samopouzdanja u novu sezonu. Ona u Italiji starta već ovaj vikend. S Milanom u prvom planu.

I s Krunom Simonom također. Već je prošle sezone on bio realno najbolji igrač Repešine momčadi. Primivši MVP nagradu nakon čarolije u finalu Superkupa, samo je potvrdio taj status.

Linker
18. travanj 2024 08:49