Profimedia, TEMP Sipa Press
OPERACIJA SP

REPREZENTACIJA U OPATIJI ODRAĐUJE ZAVRŠNE PRIPREME ZA ITALIJU Radovčić otpušten zbog ozljede, Anzulovića testira Vujošević

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. lipanj 2018. 13:09

Nakon odrađenih tjedan priprema u Svetom Martinu, reprezentacija se prebacila u Opatiju, gdje će trenirati sve do odlaska u Trst, gdje nas 28. lipnja očekuje ogled s Italijom.

U Opatiji će od srijede Dražen Anzulović imati na raspolaganju sve igrače na koje računa dvije preostale utakmice prvog kruga kvalifikacija za SP jer će se treninzima priključiti Bojan Bogdanović, Dario Šarić i Ivica Zubac. No, prije toga večeras se igra zatvoreni pokus kontra reprezentacije BiH. U krugu reprezentativaca više nema Krešimira Radovčića, koji je ozlijeđen i ne može participirati sljedeća dva tjedna, pa je otpušten. Tako je ostalo 17 igrača, ali u utorak će ih Anzulović probati najvjerojatnije samo 16.

- Laganih problema s leđima ima Darko Planinić pa on možda neće igrati. Sastavit ću dvije momčadi od preostalih igrača, jedna će igrati prvo poluvrijeme, druga nastavak utakmice kako bi svi igrači dobili priliku.

Nakon te utakmice Anzulović će otpisati šestoricu, pa će u krugu kandidata za Italiju i Rumunjsku ostati samo 14 igrača, a oni će odigrati u petak, također u Opatiji, i službeni pokus s BiH.

Vujošević je, pak, stigao u Opatiju bez svojih najboljih igrača. Jusuf Nurkić potpisuje novi NBA ugovor, Džanan Musa u SAD-u čeka NBA draft, ozlijeđeni su Andrija Stipanović, Miralem Halilović, Milan Milošević, bolesni Emir Sulejmanović i Sani Čampara. Elemdin Kikaknović i Amar Gegić još nisu završili s klupskim sezonama, a Nemanja Gordić će kasniti na pripreme. (tp)

Linker
26. travanj 2024 20:55