Sergio Perez / REUTERS
REKORD KOJI ĆE RASTI

RICKY RUBIO POSTAO PRVI ASISTENT U POVIJESTI SP-a 'Čast što sam u istoj rečenici s jednim od svojih idola'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 11. rujan 2019. 12:07

Španjolska je sa 90:78 sredila Poljake i postala je prva europska reprezentacija koja se dokopala polufinala u Kini. Ako Češka ne sredi Australiju ili Francuska SAD, odnosno dođe li do pobjede jedne ili niti jedne od ove dvije reprezentacije, Španjolci su se ovim trijumfom plasirali i na Olimpijske igre u Tokiju.

Ova je utakmica zanimljiva i zato što je na njoj Ricky Rubio postao prvi asistent u povijesti SP-a, jer je s devet asista (i 19 poena) prestigao Pabla Prigionija na toj listi. 28-godišnji play Španjolske je odigrao trenutačno 22 utakmice na SP-u, i ima 115 asista...

Vjeruju u finale

- Za mene je čast što sam u istoj rečenici s jednim od mojih idola. Puno sam puta igrao protiv Prigionija i puno sam naučio od njega. Biti s njim u istoj kategoriji je za mene čast - rekao je Rubio.

Koji, već sada, ima nešto bolju karijeru od Prigionija, a ovaj rekord će samo rasti. Ricky ima tek 28...

Poljska je još uvijek trci za OI (ako u srijedu izgube Francuska i Češka), a Španjolci će čekati boljeg iz dvoboja Australije i Češke u polufinalu.

Otišli su na SP bez Paua Gasola, Nikole Mirotića, Sergea Ibake, Alexa Abrinesa i Sergija Rodrigueza, krenuli su sporo u turnir, pa onda odigrala briljantno protiv Srbije i rutinirano s Poljacima.

Španjolci idu po novu medalju s velikih natjecanja, oni vjeruju i da mogu do novog finala. A i ako tamo stigne SAD, Španjolci su ih osjetili u pokusu u Anaheimu, izgubili su devet razlike. I igrali su jako loše tu utakmicu.

Sada su to dvije različite reprezentacije od početka priprema. Ali, polako...

Linker
20. travanj 2024 03:23