AFP PHOTO/RAFA RIVAS
SKRAĆIVANJE POPISA

SCARIOLO I SACCHETTI SE ZAHVALILI PREKOBROJNIMA Azzure muči zdravstveni karton trojice najvećih zvijezda koje su u utrci s vremenom

Španjolci u petak igraju protiv SAD-a u Los Angelesu, a Talijani putuju na Akropolis kup u Grčku.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 12. kolovoz 2019. 12:33

Španjolska je na koncu turnira u Malagi svladala Kongo sa 94:64, uz 24 poena Willjya Hernangomeza, Ricky Rubio je dodao 16, Xavi Rabaseda 12, Jaime Fernandez 12.

Nakon utakmice, a uoči puta u SAD, jer će Španjolci u petak igrati protiv SAD-a u Los Angelesu, izbornik Sergio Scariolo zahvalio se Pablu Aguilaru i Joanu Sastreu, pa je sada ostao sa 14 igrača koje kandidaraju za 12 mjesta koja će na SP: Javier Beiran, Victor Claver, Quino Colom, Ilimane Diop, Rudy Fernandez, Jaime Fernandez, Marc Gasol, Willy Hernangomez, Juancho Hernangomez, Sergio Llull, Xavi Rabaseda, Pierre Oriola, Pau Ribas i Ricky Rubio su još na popisu Španjolaca.

Italija je na koncu turnira u Veroni svladala Venezuelu sa 72:54, uz 16 poena Awudua Abassa, a izbornik Meo Sacchetti je nakon ove utakmice, a uoči puta na Akropolis kup, prekrižio s popisa kandidata Andreu Cinciarnija, Riccarda Moraschinija i Michelea Vitalija. I dalje su ozlijeđeni, u utrci s vremenom uoči početka SP-a, Nicolo Melli, Danilo Gallinari i Luigi Datome.

Na popisu su još: Awudu Abass, Pietro Aradori, Marco Belinelli, Paul Biligha, Jeff Brooks, Amedeo Della Valle, Ariel Filloy, Alessandro Gentile, Daniel Hackett, Giampaolo Ricci, Brian Sacchetti, Amedeo Tessitori i Luca Vitali.

Inače, turnir u Veroni je osvojila Rusija, koja je upisala i treću pobjedu, za kraj su sredili Senegal sa 73:56, a Grigorij Motovilov je ubacio 17, dok je Vitalij Fridzon dodao 15 poena u ovoj pobjedi.

Linker
23. travanj 2024 13:46