UZBUDLJIVA VEČER

SENZACIJA U HRVATSKOJ SKUPINI: SLJEDEĆI PROTIVNIK HRVATSKE SRUŠIO VELIKOG FAVORITA Bosna i Hercegovina slavi čudesni preokret u zadnjim sekundama!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 21. veljača 2020. 22:12

U drugom susretu skupine u kojoj je Hrvatska pobijedila Švedsku, Nizozemska je iznenađujuće u Ankari svladala Tursku sa 72-65 (18-17, 23-21, 13-16, 18-11).

Upravo će Nizozemska biti sljedeći suparnik Hrvatske i to u ponedjeljak u Almereu. Plasman na EuroBasket izborit će tri prvoplasirane reprezentacije.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila kvalifikacije za Eurobasket 2021. U ovom sustavu kvalifikacija u kojem je teže ostati bez plasmana nego plasirati se na prvenstvo BIH je napravila ogroman korak prema cilju pobijedivši Latviju u gostima sa 62:61.

Tom pobjedom momčad Vedrana Bosnića uradila je velik posao u kvalifikacijskoj skupini H, a još će u ovom kvalifikacijskom "prozoru" imati i domaću utakmicu protiv Grčke u ponedjeljak u Tuzli.

Bosna i Hercegovina je u Rigi izgubila sve četvrtine osim četvrte, no sjajna igra u tom periodu, prije svega fantastična obrana, odvela je goste do pobjede u dramatičnoj završnici. Naime, Latvija je u zadnjih deset minuta ušla s vodstvom od sedam poena razlike (53:46), ali je sedam minuta u posljednjoj dionici ostala bez ijednog poena! Ni gosti nisu briljirali u napadu, ali su malo po malo spuštali zaostatak, a onda je košem Edina Atića BiH povela s 55:53, prvi put u drugom poluvremenu. Tri minute prije kraja Miralem Halilović kompletirao je veliku 14:0 seriju BiH koja je tri i pol minute prije kraja imala sedam razlike (60:53).

Latvija je prvi koš postigla dvije i pol minute prije kraja, ali je povezala dvije trice i svojom serijom 8:0 povela 61:60. U dramatičnoj završnici Adin Vrabac postigao je koš za 62:61 i ostavio čitav napad domaćinu za pobjedu, no Laksa je promašio s poludistance, a i Mejeris nakon skoka u napadu, pa su gosti mogli slaviti veliku pobjedu u Rigi.

BiH je tako došla do velike pobjede, iako je igrala prilično loše u napadu. Bosnićevi izabranici promašili su 10 slobodnih bacanja i imali su 26 posto šuta za tricu, no velika borbenost i fanatična obrana nagradili su ih pobjedom nad jednim od favorita skupine H.
U drugoj utakmici skupine Grčka je u Patrasu bila bolja od Bugarske sa 73:63.

Sljedeći suparnik Bosni i Hercegovini upravo je Grčka, dvoboj se igra u ponedjelja u dvorani Mejdan u Tuzli, početak je u 20.00.

Linker
26. travanj 2024 08:18