Basketball - FIBA World Cup - First Round - Group B - Nigeria v Argentina - Wuhan Sports Center, Wuhan, China - September 2, 2019 Argentina's Luis Scola celebrates with team mates REUTERS/Jason Lee
REUTERS

SP U KINI

SERIJA POLJAKA STALA NA DEVET POBJEDA Argentinci briljirali na rutinu Scole i motor Campazza

AUTOR:
  • Tvrtko Puljić

 • OBJAVLJENO:
 • 09.09.2019. u 10:08

 • Za Poljake je serija stala na desetoj prepreci. Imali su devet uzastopnih pobjeda na službenim utakmicama, ali niti jedna od njih nije bila - Argentina. Bile su tu Hrvatska, Italija, Rusija i slične reprezentacije, ali Argentina i rutina kojom igra Luis Scola te motor kojim Facu Campazzo vodi ovu reprezentaciju natjerale su Poljake na probleme.

  Velike probleme, jer je Argentina osvojila skupinu, upisala i petu pobjedu na SP-u sa 91:65. Pregazila je Poljake.

  I tako samo nastavila niz koji traje ovoga ljeta. Ovih 12 igrača koje je Sergio Hernandez doveo na SP, a njih 12 su 11 mladića i Luis Scola - sa Scolom kojem je 40, prosječna dob ovih 12 igrača je 27 godina - Argentina je osvojila Panameričke igre početkom kolovoza. Tamo je, doduše u uvodnoj skupini upisala jedan poraz - zamislite od Meksika, kojeg niti nema u Kini - ali je sve ostale sredila. Uključujući Portoriko u finalu.

  I sada gazi dalje. I ima Srbiju u četvrtfinalu u Dongguanu. Opasan par. Par u kojem će Argentina sve ostaviti na terenu kako bi otišla do polufinala. Luis Scola i Facu Campazzo su tu.

  Poljska će na Španjolsku.

  - Za nas će to biti nova šansa da izađemo na teren i nadmećemo se s reprezentacijama svjetskog vrha. Možemo puno bolje od ovoga što smo odigrali s Argentinom i to ćemo pokazati u četvrtfinalu. To nam je zadatak za utorak - rekao AJ Slaughter, američki play Poljaka.

  Inače, u utakmicama drugog kruga odigranim u nedjelju, Rusija je sredila Venezuelu u skupini I sa 69:60, a neobičnu su utakmicu odigrali Talijani i Portoriko u skupini J. Imao je Portoriko u 24. minuti 26 poena viška, da bi Italija na tri minute do konca sve okrenula, imala i 77:70, ali otišlo se u produžetka. U dodatnih pet minuta Talijani su napokon slavili sa 94:89...

  Iz drugih medija