REUTERS/Murad Sezer
DONIJETA ODLUKA

SLUŽBENO POTVRĐENO: TROSTRUKI EUROPSKI PRVAK IZBAČEN U DRUGU LIGU Hoće li se sljedeće sezone natjecati protiv Cedevite, Cibone, Zadra?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. svibanj 2019. 16:32

Čelnici Grčke košarkaške lige objavili su i službeno da je Olympiacos iz Pireja izbačen u drugu ligu.

Razlog? Nepojavljivanje na prvoj utakmici doigravanja protiv Panathinaikosa.

"Olympiacos je prebačen u niži rang natjecanja zbog odbijanja da sudjeluje u doigravanju i sankscionirani su eliminacijom iz ovogodišnjeg doigravanja. Rezultati Olyimpiacosa su izbrisani i time su poslani na začelje. Naknadnog ulaska u doigravanje više neće biti", stoji u priopćenju Grčke lige.

Podsjećamo, trostruki euopski košarkaški prvak izbačen je u drugu ligu jer je u ponedjeljak odbio nastupiti u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja protiv Panathinaikosa.

Iz Olympiacosa su još ranije objavili kako neće igrati ukoliko se među sucima nađe bilo koji od trojice djelitelja pravde koje su oni postavili na svoju "crnu listu", a tu su svoju prijetnju u ponedjeljak i ostvarili pa je dvoboj registriran sa 20-0 u korist Panathinaikosa.

Ovakav rasplet dodatno je intenzivirao priče o mogućem priključenju Olympiacosa ABA ligi i bit će interesantno vidjeti rasplet čitavog slučaja.

Linker
20. travanj 2024 08:43