Kawhi Leonard
 John E. Sokolowski-USA TODAY Sports / Reuters
OBJAVLJEN RASPORED

SPEKTAKULARNO OTVARANJE NBA SEZONE - NAJLUĐA UTAKMICA VEĆ PRVOG DANA Za Božić nevjerojatni 13-satni maraton

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. kolovoz 2019. 11:03

Kako NBA liga ništa ne prepušta slučaju, tako će i otvaranje nove sezone proći u obračunu koji bi mogao obilježiti sljedeću, ali i nekoliko narednih sezona. Naime, prva utakmica između Los Angeles Clippersa i Los Angeles Lakersa na rasporedu je prvog dana nove sezone, u utorak, 22. listopada.

LeBron James i Anthony Davis protiv Kawhija Leonarda i Paula Georgea bit će druga utakmica te večeri, a sezonu će otvoriti prvaci, Toronto Raptorsi koji će svoj prsten primiti uoči utakmice protiv Ziona Williamsona i New Orleans Pelicansa.

Uvodnog dana tradicionalno se igraju samo dvije utakmice, ali će zato na srijedu na parket 22 momčadi. Najzanimljiviji ogledi tog dana su oni između Philadelphia 76ersa i Boston Celticsa, odnosno Portland Trail Blazersa i Denver Nuggetsa, a u novim klubovima u srijedu ćemo vidjeti Bojana Bogdanovića koji s Utah Jazzom igra protiv Oklahoma City Thundera, odnosno Darija Šarića čiji Phoenix Suns dočekuje Sacramento Kingse.

Već ranije je NBA liga objavila koje će se utakmice igrati za Božić, a sada je poznata i satnica. Tako će blagdanski dan otvoriti Toronto Raptors i Boston Celtics utakmicom u 18 sati po hrvatskom vremenu. Slijede utakmice Philadelphia 76ers – Milwaukee Bucks (20:30), Golden State Warriors – Houston Rockets (23:00), Los Angeles Lakers – Los Angeles Clippers (01:00) te Denver Nuggets – New Orleans Pelicans (03:30).

Od ostalih datuma istaknimo i povratak pojedinih igrača u gradove koje su napustili ovog ljeta. Tako će Kawhi Leonard s Clippersima u Torontu gostovati 11. prosinca, a 27. studenog će Kyrie Irving s Brooklynom igrati u Bostonu, a Anthony Davis s Lakersima u New Orleansu. Paul George (LA Clippers) se u Oklahomu vraća 22. prosinca, a Russell Westbrook (Houston) 9. siječnja, a Kemba Walker (Boston) u Charlotte 7. studenog.

NBA liga je i ove sezone smanjila broj back-to-back utakmica, odnosno onih koje klubovi igraju dva dana zaredom. Tako svaka momčad prosječno ima 12,4 takvih utakmica što je najmanje u povijesti. Lanjski prosjek je bio 13,3 utakmice. Niti jedna momčad više ne igra 4 utakmice u 5 dana. All-Star pauza počinje 14., a završava 19. veljače, a posljednji dan regularne sezone je 15. travnja 2020. godine.

Linker
19. travanj 2024 16:30