Goran Mehkek / CROPIX
CIBONA UVJERLJIVA POD TORNJEM

SPLIĆANI SU NAJAVLJIVALI POBJEDU U ZAGREBU! 'Nisam trebao ni motivirati svoje igrače' BIT ĆE TO DUG PUT KUĆI 'Želim se ispričati navijačima za ovo'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 19. listopad 2019. 21:54

Najave iz Splita bile su kako gosti dolaze u Zagreb po pobjedu. Ivan Velić je, kasnije će to otkriti, samo to trebao nakon što je i petak navečer FMP nanio bolne regionalne rane Vukovima.

- Nisam momčad niti trebao motivirati, kad pročitali najave kako Split ovdje dolazi po pobjedu.

I dogodio se raspad Splita. Štogod bi pronašli kao pozitivu ovog nastupa Splićana u Zagrebu, bilo bi krivo. Možda to što su se uopće pojavili na utakmici. Ili, zapravo - nisu.

- Želim se ispričati navijačima za ovu predstavu. Mi kao da se nismo pojavili na ovoj utakmici - tako je to objasnio Toni Perković.

I dodao je...

- Ne znam koji nam se put dogodi da loše otvorimo, bilo je tzako i u ABA 2 ligi s Lovćenom, ali tamo smo bili kući, imali navijače iza sebe. Sada je Cibona otišla na veliku razliku, a ona je prekvalitetna da takvu razliku ne bi znala održati.

Split je bio bez energije, bez jasne hijerarhije u momčadi, posve bezličan. Vukovi su, pak, natjeravali po parketu demone koje su ostavili u porazu kontra FMP-a.

Zagreb, 191019.
KC Drazen Petrovic.
Kosarkaska utakmica HT Premijer lige izmedju klubova Cibona i Split.
Na fotografiji: James Christen Cunningham, Shane Gibson.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

- Reakcija igrača je bila baš onakva kakva treba biti i kakvo mora imati momčad koja ima karakter. Kazao sam već da ne osjećam ovu momčad još do kraja, ali ona se uspjela dići nakon teškog poraza na pravi način. Unutar šest dana ovo nam je bila četvrta utakmica i to nije lako i za mnogo jače momčadi od nas, pa sve u svemu mogu biti zadovoljan. Split nije momčad razine ABA lige, a vidjeli ste u petak kako je to kad igramo protiv momčadi s pravim skautingom. Mi nemamo jačinu momčadi da se u ABA ligi možemo nositi sa svima, ali u Hrvatskoj smo dovoljno jaki da ostvarimo sve svoje ciljeve - podvukao je Ivan Velić.

Svojeg najboljeg čovjeka, kao i u utorak u Dubravi, Velić je imao u najmlađem, onom koji još nema niti 17 godina. Roko Prkačin je odigrao 26 i pol minuta (najviše u Vukova), ubacio je 21 poen (najviše na utakmici), uhvatio je i šest skokova (najviše na utakmici). I njegova dominacija na ovoj razini kazuje nešto i o načinu na koji Cibona može biti bolja i u ABA ligi. Kako se Katić bude sve više uklapao u novu momčad i kako će rasti Roko Prkačin, a to će moći samo s minutama na parketu, Cibona neće izgledati onako kao što je izgledala kontra FMP-a...

- Nije nam lako pao poraz od FMP-a, ali smo uspjeli super reagirati protiv Splita. Odradili smo baš sve kako treba. Jedino što nam ostaje je nastaviti ovako raditi.

Roko Prkačin je ubacio 21, ali to mu nije seniorski rekord jer je u prošloj sezoni ubacio 24 Osijeku.

Zagreb, 191019.
KC Drazen Petrovic.
Kosarkaska utakmica HT Premijer lige izmedju klubova Cibona i Split.
Na fotografiji: Toni Katic.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
CROPIX

- Što se mene tiče, ne želim isticati jednu utakmicu, za mene je važno da budem dobar u kontinuitetu. Jedna utakmica, jedna dobra utakmica ne znači ništa niti meni, niti ikome drugom. Možda u mojoj igri ima još nekih slabosti, priznajem da ih ima, ali pokušat ću dati sve od sebe da te deficite što je moguće prije popravim.

Usput, na drugoj strani bio je Ivan Perasović, Prkačinov suigrač iz zlatne kadetske generacije. Bila je ovo prva seniorska utakmica u kojoj su ziagrali jedna protiv drugoga...

- Drago mi je što smo se sreli, misli da je Peras dobro reagirao...

Zabio je sedam poena, skupio je dva skoka za 16 minuta. Jedino vrijednih 16 minuta u Splitovoj igri sinoć, uz neke minijature Darka Baja i Tonija Perkovića. Sve ostalo je bilo tragično...

- Mene je sram, ovo nije način na koji se predstavlja klub. Da nešto sad pokušam objašnjavati, nemojte se ljutiti, ali jednostavno neću, jer svaki taj pokušaj se može protumačiti kao isprika. A za ovo što smo mi odigrali nema isprike. Može nas biti sram. I moramo dalje, čeka nas već put u Tuzlu. Ne, nisam niti gledao statistiku, jer postoje stvari koje nisu mjerljive statistikom, a to je pristup, čvrstima, energija, to je ono što determinira sportaša, a mi smo tu podbacili. I to je naša krivica. Počevši od mene, pa na dalje - rekao je Ante Grgurević, Splitov trener pred kojim je dosta posla.

Prije svega u uspostavljanju hijerarhije u momčadi...

Linker
23. travanj 2024 23:32