Damir Krajac / Hanza Media / Hanza Media
POČELA ABA LIGA

SREDILI IH DVAPUT NA PRIPREMAMA, PA ZAKAZALI KAD JE TREBALO Mršić ljut nakon poraza od Budućnosti: 'Bili smo u mentalnom grču, nismo bili momčad'

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 30. rujan 2016. 14:57

Premda je Cedevita u posljednjih deset dana dva puta, relativno lako, svladala Budućnost, premda je momčad koju od ove sezone vodi Vlado Šćepanović u Zagrebu bila bez pomoći tri nositelja, J.R. Reynoldsa, Nemanje Gordića i Suada Šehovića i iako je David Stockton odigrao vrhunsku utakmicu, doduše ne playmakerski, više šuterski, hrvatski prvak s kiksom je otvorio sezonu.

Budućnost je u Domu Sportova slavila sa 80:70 i gotovo sve što je napravila na ovoj utakmici, izuzev otvaranja drugog poluvremena bilo je manje-više blijedo.

- Oni su sada bili bolji, ali ne toliko koliko smo mi bili u ovoj utakmici lošiji - kazat će nakon poraza Veljko Mršić, Cedevitin trener.

U čemu je bio razlog?

- Znaju se ovakve utakmice dogoditi na startu sezone. Imali smo mentalni grč, što se najbolje očitovalo u šut. Samo 32 posto šuta iz igre dovoljno će reći.

Hopson je šutirao 0-10.

- On sada strši, no niti ostali, izuzev Stocktona, nisu bili pri šutu. Uzmite samo da su nam centri, Bilan i Begić šutirali kombinirano 4-15. U prvoj utakmici u sezoni igrači se vole pokazati, a mi nismo bili pravi niti u obrani. Jednostavno, nismo bili momčad.

I odmah je dodao.

- Moja je to greška.

Sad će u Beograd, na noge Zvezdi u ponedjeljak.

- Čak nas kud i kamo agresivniji protivnik nego je to bila Budućnost.

David Sockton je bio pri šutu, ali malo je od njegove organizacije igre imala korist momčad.

- Nije važna moja igra kad smo izgubili. Bila je ovo utakmice jedne momčadi koje došla na ogled i jedne koja nije. Budućnost je više željela od nas, neobjašnjivo je zašto je to bilo tako.

A u Budućnosti su likovali.

- Došli smo ovdje bez dva igrača iz petorke i šestog igrača, a uspjeli smo odnijeti pobjedu nad momčadi koja je vrhunska - objasnio je trener Vlado Šćepanović, da bi Bojan Subotić poentirao:

- Možda su Cedevitu malo uspavale dvije lake pobjede nad nama na pripremama, a mi smo to znali iskorstiti.

Linker
24. travanj 2024 01:18