Zadar, 050914.
Bivsi kosarkas Stojko Vrankovic u dvorani Jazine za SD-u.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Stojko Vranković

NASLIJEDIO ŠUKERA

STOJKO VRANKOVIĆ NOVI JE PREDSJEDNIK HKS-A 'Ne mogu reći da nije proradio adrenalin kada sam izabran. Za mene je to velika čast i obveza'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 19.11.2016. u 16:55

 • Bivši  igrač i kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Stojko Vranković (52) u subotu je na izvanrednom Saboru HKS-a  održanom u zagrebačkom Muzeju Mimara izabran za novog predsjednika HKS-a.

  "Ne mogu reći da nije proradio adrenalin kada sam izabran, jer biti igrač, kapetan reprezentacije i sada predsjednik je za mene velika čast ali i obveza. U zadnjih desetak dana sam obišao županijske saveze i vidio kako ima i dobrih stvari, ali i problema. Košarka je kolektivni sport i samo ako svi skupa budemo možemo ostvariti cilj. A on je ojačati ligu i ulagati u mlade, educirati trenere, svesti drugu ligu na jedinstvenu, zatim oformiti hrvatsko kadetsko prvenstvo, a jedan od ciljeva je i nastaviti dobru suradnju s FIBA-om i ABA ligom.  Kako bi financijski ojačali savez moramo poraditi i na marketinškom planu", izjavio je nakon izbora Stojko Vranković.

  Vranković je predložio i novi Upravni odbor HKS-a u kojem će biti:  Danira Bilić, Zdravko Rupnik, Mladen Veber, Robert Škifić, Boris Skroče, Renato Martinko, Domagoj Čavlović, Nikola Rukavina, Stipo Grgić i Željko Dorić.

  Vranković je na mjestu predsjednika HKS-a naslijedio Ivana Šukera koji  je u dva navrata vodio savez, a zadnji mandat mu je trajao 16 mjeseci i ranije je najavio da se neće kandidirati. Dosadašnji predsjednici HKS-a bili su i Boris Lalić, Anton Kovačev i Damir Skansi.

  Nakon sjednice izvanrednog Sabora Hrvatskog košarkaškog saveza (HKS) na kojem je za predsjednika izabran Stojko Vranković, a na kojem je izabran i novi Upravni odbor, održana je sjednica UO HKS-a na kojoj su imenovani Stručni savjeti za mušku i žensku košarku.

  U Stručni savjet za mušku košarku izabrani su: predsjednik Dino Rađa i članovi Toni Kukoč, Damir Knjaz, Aramis Naglić, Damir Mulaomerović (Cibona), Marijan Mance (Kvarner 2010), Ante Matulović (Zadar) i Veljko Mršić (Cedevita).

  Stručni savjet za žensku košarku čine: predsjednica Danira Nakić Bilić i članovi Koraljka Hlede, Korana Longin, Anđa Jelavić, Žana Lelas, Željko Ciglar i Dragan Milanović.

  Iz drugih medija