(FILES) In this file photo taken on February 16, 2013 Jeremy Lin of the Houston Rockets competes during the Taco Bell Skills Challenge part of 2013 NBA All-Star Weekend at the Toyota Center in Houston, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. - Former NBA guard Jeremy Lin, the first Asian-American to win an NBA title, has rebuked US President Donald Trump for
RONALD MARTINEZ / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP

JASNA PORUKA

STRANCI SE VRAĆAJU U KINU, BIVŠA NBA ZVIJEZDA SPREMNA ZA NASTAVAK PREKINUTE SEZONE 'Košarka nikada nije imala više smisla nego sada, svijet ju treba'

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 21.03.2020. u 11:13

 • Prema navodima kineskih medija, tamošnje košarkaško prvenstvo koje je prekinuto 1. veljače zbog izbijanja epidemije koronavirusa moglo bi se nastaviti 15. travnja, a u prilog tomu govori i povratak 40-ak stranih igrača u zemlju.

  Subota je treći dan zaredom kako u Kini nije zabilježen niti jedan slučaj lokalnog prijenosa bolesti, no svi koji dolaze ili se vraćaju u Kinu moraju u 14-dnevnu karantenu.

  Među onima koji su se vratili u Kinu kako bi bili spremni za nastavak sezone je i branič Beijing Ducksa, nekadašnja NBA zvijezda Jeremy Lin, koji se u petak fotografirao pored Kineskog zida s porukom:

  "Sigurno sletio natrag u Peking kako bih završio sezonu u CBA! Uzbuđen sam zbog toga što ću ponovno igrati, ali napustio sam San Francisco teška srca zbog zabrinutosti za bolesne, nezaposlene i one koji se bore sa strahom zbog nesigurne budućnosti. Košarka nikada nije imala više smisla nego sada, svijet ju treba", objavio je Lin.

  U Kinu se vratio i bivši litvanski reprezentativac Donatas Motiejunas, član Shanghai Sharksa.

  "Momčad mi je poslala pismo u kojem me poziva natrag, ali konačna je odluka bila isključivo moja. Čini se da će se ograničenja ukinuti do kraja mjeseca i kako će se život vratiti u normalu", kazao je Motiejunas.

  Dopuštenje za nastavak natjecanja mora dati kinesko vrhovno administativno tijelo za sport.

  Tagovi
  Iz drugih medija