REUTERS/Carl Recine
NEPONOVLJIVO

URNEBESNA ANEGDOTA BIVŠEG HOKEJAŠA OTKRIVA DA KOŠARKA IMA SAMO JEDNOG 'GOATA': 'Frajer je nakon 36 rupa golfa s deset piva u sebi zabio 44 poena'

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 14. studeni 2019. 22:26

Jeremy Roenick bivši je hokejaš koji je većinu svoje NHL karijere odradio u Chicago Blackhawksima i tamo se krajem osamdesetih sprijateljio s Michaelom Jordanom, a ovih je dana u jednoj radijskoj emisiji ispričao zanimljivu anegdotu iz druženja s najvećim košarkašem svih vremena.

- Igrali smo golf, pobijedio sam ga i uzeo mu nekoliko tisuća dolara. Bilo je 10 ujutro i mislio sam da će otići jer je navečer imao utakmicu protiv Clevelanda - prisjetio se Roenick tog dana u Chicagu.

- Međutim, odmah je rekao da ćemo odigrati još jednu partiju, novih 18 rupa, pa smo napunili frižider pivom i krenuli. Tako smo cijelo poslijepodne igrali i pili, a kad smo odlazili, našalio sam se da ću se svime što sam osvojio protiv njega kladiti na Cleveland. Odmah mi je ponudio okladu: “Dobit ćemo više od 20 razlike, a ja ću zabiti preko 40”. I frajer nakon 36 rupa golfa, s 10 piva ‘u sebi’, zabije 52 za pobjedu od nekih 26 razlike...

Kako Roenick nije bio siguran je li se to dogodilo ‘92. ili ‘93. godine, a ni brojke nije najbolje zapamtio, jedina utakmica o kojoj može biti riječ odigrana je 28. ožujka 1993. U toj je Michael Jordan zabio 44 poena, dok su Bullsi dobili Cavse s +24.

Linker
19. travanj 2024 01:47