CROPIX
FINALE DOIGRAVANJA PH

VELIKI GRADSKI DERBI U LEGENDARNOJ 'DVOJCI', CIBONA PROTIV CEDEVITE Hoće li četvrti čin finala biti i epilog ove sezone, ili nas čeka novi zaplet?

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 28. svibanj 2017. 15:49

U nedjelju, od 20 sati Dom sportova, legendarna Dvojka zapravo, svjedočit će četvrtoj utakmici finala doigravanja za prvaka. Cibona u tu utakmicu ulazi s prednosti od 2-1, koju je malo tko mogao predvidjeti, iako, s obzirom na sve što se događalo u ovoj seriji, Vukovi su već mogli imati naslov u svojim rukama jer su u sve tri utakmice bili bolja momčad, a u prvoj, koju su izgubili na svom parketu, imali su deset poena viška četiri minute prije sirene.

Takav omjer snaga u finalu uvelike je ovisio o svim događanjima i u jednom i u drugom klubu u ovoj sezoni. Cedevita je krenula s krivom selekcijom momčadi, na što su se nalijepile ozljede, a Cibona je nakon kiksa sa startnim Amerikancem (Elijah Johnson) dovela boljeg (Scottie Reynolds), a i zamjena Ante Žižić za Luku Žorića pokazala se kao plus, a ne kao minus za Vukove.

Uza sve to, kako je to obično slučaj u finalima, posebno kad su momčadi izjednačene kvalitetom, uvijek na površinu ispliva i ugođaj u njima. Dovoljno je pogledati obje klupe za vrijeme finalnih nadmetanja i bit će prilično jasno tko je momčad u kojoj je kemija u svlačionici bolja.

Sve to dovelo je do ovih 2-1 za Cibonu u finalu. Međutim, daleko od toga da je ovo završena priča. Hoće li četvrti čin finala biti i epilog ove sezone, ili nas čeka novi zaplet, znat ćemo večeras oko 22 sata.

Linker
25. travanj 2024 12:05