Pedja Milosavljevic / CROPIX
BILA BI TO SJAJNA NAGRADA

VELIKO PRIZNANJE ZA ANTU TOMIĆA STAVLJA GA MEĐU NAJVEĆE Bivši hrvatski reprezentativac nominiran za europsku momčad desetljeća

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. listopad 2019. 12:32

Košarkaška Euroliga, koja po uzoru na istoimeno natjecanje ima i instituciju (ECA) koja njome upravlja, bira momčad desetljeća. Puno je tu imena koja će biti nominirana, samo će rijetki biti u prilici reći da su se upisali u jedan dio elitnog razreda europske košarkaške povijesti.

Iako je ULEB-ova, ili danas ECA-ina Euroliga aktivna od kraja devedesetih, već je i tih dvadesetak godina dovoljno da se skupi vrlo vrijedna kolekcija statističkih podataka koja će odrediti tijek kretanja čitave generacije igrača. Budimo iskreni, malo je još ostalo igrački aktivnih igrača koji su igrali još i za vrijeme nekih starih izdanja Eurolige.

Baš zato godi priznanje hrvatskom centru Anti Tomiću. Kapetan košarkaške Barcelone upravo je nominiran za momčad desetljeća. Na svojim je stranicama Euroliga navela da je nekadašnji hrvatski reprezentativac dvaput, 2013. i 2014. godine bio izabran u idealnu momčad sezone. Isto tako, Tomić trenutno ima četiri nastupa na završnim turnirima Eurolige, ali i najviše ostvarenih indeksnih poena u cijelom desetljeću.

Do ulaska u ovu sezonu, navodi se dalje, Tomić je bio vodeći na vječnim ljestvicama u kategoriji skokova (1.433) kao i po broju ubačaja za dva poena (1.069). Tomić je trenutno peti strijelac Eurolige svih vremena, kao i peti bloker.

Linker
21. travanj 2024 01:05