REUTERS/Murad Sezer
BOJKOT SLAVNOG KLUBA

VIDEO: BIZARNA SCENA! TROSTRUKOM EUROPSKOM PRVAKU PRIJETI IZBACIVANJE IZ LIGE Ostavili ljute rivale da zaigraju - sami protiv sebe!

Piše: HinaObjavljeno: 20. svibanj 2019. 22:24

Trostrukom europskom košarkaškom prvaku Olympiacosu prijeti izbacivanje u drugu grčku ligu nakon što je klub u ponedjeljak odbio nastupiti u prvoj utakmici četvrtfinala doigravanja protiv Panathinaikosa.

Iz Olympiacosa su još ranije objavili kako neće igrati ukoliko se među sucima nađe bilo koji od trojice djelitelja pravde koje su oni postavili na svoju "crnu listu", a tu su svoju prijetnju u ponedjeljak i ostvarili pa je dvoboj registriran sa 20-0 u korist Panathinaikosa.

Olympiakos je tražio da savez osigura strane suce, što se nije dogodilo, a u klubu su se stoga odlučili na bojkot utakmice. Igrači Panathinaikosa, s druge strane, odigrali su utakmicu jedni protiv drugih kako bi ostali u formi.

Zbog ovakvog poteza, Grčki košarkaški savez bi mogao izbaciti Olympiacos u drugu ligu što bi bilo prvi put u povijesti kluba koji je osnovan još 1931. godine.

Nezadovoljni suđenjem iz Olympiacosa su ranije tijekom sezone najavljivali istupanjem iz lige i uključivanjem svoje prve momčadi u regionalnu Jadransku ligu u kojoj se natječu najbolji klubovi iz Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije.

Podsjetimo, igrači Olympiacoas u polufinalu grčkog kupa protiv Panathinaikosa sredinom veljače napustili su parket u trećoj četvrtini jer nisu bili zadovoljni suđenjem nakon čega se i počelo pričati o potencijalnom priključivanju Olympiacosa ABA ligi.

Linker
23. travanj 2024 11:14