Ben Simmons
 Rick Osentoski / USA Today Sports / Reuters
NBA LIGA

VIDEO: MEMPHIS RUŠI FAVORITE, PRVA POBJEDA PHILE Simmonsu triple-double već u četvrtoj utakmici karijere, Šarić skroman

Piše: Ivan ZrinjskiObjavljeno: 24. listopad 2017. 10:20

Kada ćete u nekom razgovoru s frendovima nabrajati najatraktivnije momčadi NBA lige, Memphis Grizzlies sigurno neće biti među njima. Osim ako nemate fetiš na košarku "radničke klase", u kojoj je najvažnija obrana i zalaganje.

S takvim pristupom Grizzlies su prije dvije noći pobijedili apsolutne favorite za naslov, lanjske prvake Warriorse, a noćas su s 98-90 svladali možda i drugu najbolju momčad lige, Houston Rocketse, koji cijele prošle sezone nisu zabili manje od 93 poena u jednoj utakmici. Memphis je predvodio Marc Gasol s 26 poena i 5 skokova, Ennis III je dodao 14 uz 11 skokova dok je Mike Conley zabio 17, uz ključnu tricu pred kraj utakmice.

- Pred kraj utakmice im nismo dali da zabiju, što je odličan način za završiti utakmicu. Kad možete vjerovati svojoj obrani da će odraditi posao na kraju utakmice, onda ne morate staviti toliki pritisak na napad - jednostavno je objasnio Gasol.

Rocketse, kojima je ovo prvi poraz sezone, je predvodio Eric Gordon s 27 poena i 7 asista, dok je James Harden dodao 22 poena plus 8 asistencija.

Do prve pobjede noćas su došli Philadelphia 76ers koji su u gostima svladali Detroit 97-86. Prvi triple-double karijere, već u četvrtoj utakmici, ostvario je Ben Simmons koji je utakmicu završio s 21 poenom, 12 skokova i 10 asista, dok je friški multimilijunaš Joel Embiid u samo 28 minuta zabio 30 poena (šut 11/15 iz igre) i uhvatio 9 skokova. Naš Dario Šarić je pak za 20 minuta ubacio 7 poena uz skromni šut od 3/10 iz igre, a dodao je i po jedan skok i jedno dodavanje.

- Lijepo je ostvariti prvi triple-double, ali još je ljepše pobijediti - rekao je kratko Simmons nakon utakmice.

Warriorsi su brzo zaboravili poraz od Memphisa te su natrpali Maverickse sa 133-103, a kod prvaka je odlično funkcionirao udarni trio Durant-Curry-Thompson koji su zajedno postigli 75 poena, čemu se ove godine slabašna momčad Dallasa nije mogla oduprijeti.

Spomenimo još i da je "The Greek Freak" Giannis Antetokounmpo nastavio s partijama zbog kojih je proglašen igračem tjedna u Istočnoj konferenciji - u domaćoj 103-94 pobjedi nad Hornetsima Giannis je zabio 32 poena (šut iz igre 13/21, bez pokušaja za tricu, jasno) uz 14 skokova i 6 dodavanja. Grčki košarkaš time je stigao do 147 poena u prve četiri utakmice, jedan više nego što je to prije 47 godina zabio legendarni igrač Bucksa i najproduktivniji strijelac u povijesti NBA lige, Kareem-Abdul Jabbar.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 06:52