Zadar, 130419.
Kosarkaska utakmica Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Skrljevo prekinuta je u samom pocetku od strane navijaca Tornada nakon cega su ih iz dvorane istjerali pripadnici specijalne policije. Navijaci su policajce napali kamenjima ispred dvorane pa pobjegli u smjeru obliznjeg parka Vladimira Nazora.
Na fotografiji: sukob navijaca Tornada s policijom.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX, screenshot Facebook, Ilustracija

NEMILE SCENE

VIDEO: POLICIJA SE OGLASILA NAKON NEREDA U ZADRU Izgredi nastavljeni i izvan dvorane, navijači optužuju policiju; SNAGE REDA: 'Gađali su nas kamenjem'

AUTOR:
  • Zadarski.hr,
  • Sportske novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 14.04.2019. u 11:35

 • Košarkaši Zadra jučer su se zbog današnje utakmice rukometne reprezentacije vratili u Jazine i pobijedili Škrljevo s 86:75, ali glavna priča ostaju ružne scene zbog kojih je na početku susreta došlo do prekida utakmice.

  "Hajde probaj sjetiti se gdje bi bio bez mene!", bio je podignut transparent, očito namijenjen Upravi KK Zadar, iza kojeg je, unatoč rigoroznom pregledu na ulazima u Jazine, krenula bakljada na istočnoj tribini, potom se na parketu našla hrpa bijelih traka... Reagirala je tada i interventna policija pa je utakmica morala biti prekinuta dok se spomenuta tribina nije ispraznila, a cijela situacija primirila.

  Povodom nereda na utakmici Zadar-Škrljevo, priopćenjem se oglasila Policijska uprava zadarska, javlja Zadarski.hr. Prenosimo ga u cijelosti.

  "Jučer, 13. travnja 2019. godine, u 19,03 sati u ulici Obala Kralja Tomislava u Zadru u dvorani Jazine došlo je do navijačkih nereda na istočnoj tribini dvorane prilikom početka odigravanja košarkaške utakmice 21. kola HT Premijer lige između KK Zadra i KK Adria Oil Škrljevo kojom prilikom je od strane navijača došlo do paljenja šest pirotehničkih sredstava i bacanja raznih tvrdih predmeta u natjecateljski prostor, nakon čega je sudac utakmice privremeno prekinuo utakmicu. Potom je zajedničkom odlukom delegata utakmice, glavnog suca, voditelja javnog okupljanja i odgovorne osobe ispred organizatora odlučeno da će se utakmica nastaviti nakon što se stvore normalni uvjeti za daljnje odigravanje.

  Radi stvaranja normalnih uvjeta za odigravanje utakmice policijski službenici su postupali po Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te su ispraznili istočnu tribinu dvorane. Obzirom da je došlo do pružanja aktivnog otpora navijača, policijski službenici su uporabili sredstva prema skupini između 130-150 osoba. Istočna tribina dvorane je ispražnjena, te je odigravanje utakmice nastavljeno u 19,30 sati. Na vanjskom djelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, dok je zabilježeno oštećenje službenog motocikla.

  Za sada u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje privedene su tri osobe u dobi od 44, 24 i 22 godine koji se dovode u svezu s izazivanjem izgreda u dvorani i napadom na policijskog službenika.

  Policijski službenici nastavljaju s provođenjem izvida kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice te identificirale osobe uključene u protupravna ponašanja", stoji u priopćenju.

  Nakon utakmice na internetu, preciznije na Facebook stranici 'KK Zadar Fans' pojavila se snimka za koju ta stranica tvrdi da prikazuje sukobe navijača i policije koji su se nastavili i izvan dvorane.

  "Još jedno u nizu iživljavanja hrvatske policije nad navijačima. U prvom videu možete vidjeti kako dvojica policajaca pendrekom tuku i cipelare maloljetnu osobu koja bespomoćno leži na podu. U drugom videu možete vidjeti policajca koji hoda uz maloljetnu osobu i u jednom trenutku mu prilazi s leđa i pendrekom ga udara po glavi. Dodajmo kako je u drugom videu policajac ženskoj osobi koja je snimala video rekao, citiramo: "esan ti reka da makneš taj mobitel", potom ju je uhvatio za ruku i gurnuo mobitel iz ruke", stoji u opisu navedenog videa.

   

   

  Tagovi
  Iz drugih medija