Screenshot: Facebook

IZNAD SVIH

VIDEO: SCENA ZA POVIJEST - DINO RAĐA OBJAVIO EMOTIVNI VIDEO Trenutak kad je u čast hrvatskim prvacima Europe u Srbiji zasvirala Lijepa naša!

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 19.08.2018. u 18:52

 • Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina koja je osvojila prvo mjesto na Europskom prvenstvu u Novom Sadu u nedjelju se vratila u Zagreb.

  Hrvatska kadetska vrsta je osvojila naslov europskih prvaka nakon što je u finalu pobijedila Španjolsku sa 71-70. Junakom neizvjesne završnice, u kojoj su izabranici Milana Karakaša nadoknadili pet koševa zaostatka, pokazao se Roko Prkačin koji je postigao posljednja četiri koša, ulazom i zakucavanjem za 69-67 na 21 sekundi prije kraja, te polaganjem za konačnih 71-70 tri sekunde prije kraja, nakon što je Španjolce u vodstvo tricom doveo Hector Alderete.

  Posebno je emotivno cijelo prvenstvo proživljavao proslavljeni hrvatski košarkaš i aktualni predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa. Izjavio je da se ovih dana isplakao od sreće kao nikad dotad, a završetak dramatične utakmice u finalu dočekao je tresući se od nervoze, zajedno uz legendarnog Stojka Vrankovića i ponosne očeve Velimira Perasovića i Nikšu Prkačina, također velikane hrvatske košarke.

  Za vrijeme sviranja hrvatske himne u Novome Sadu Rađa je pucao od sreće i ponosa, a zatim je snimku sviranja Lijepe naše objavio i na svome Facebook profilu.

   

  Iz drugih medija