Luka Gerlanc / CROPIX
NEREDI U KULTNOJ DVORANI

VIDEO/FOTO: RUŽNE SCENE IZ ZADRA! TOTALNI KAOS NA TRIBINAMA Intervenirala policija! Bakljada, zasuti teren i pražnjenje tribina...

PREKID PA IPAK NASTAVAK Jednokratni povratak Zadra u kultnu dvoranu donio nemile scene i uredovanje interventne policije
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 13. travanj 2019. 22:48

Košarkaši Zadra zbog utakmice rukometne reprezentacije u Zadru susret sa Škrljevom odigrali su u Jazinama, ali s ružnim prekidom odmah na početku.

"Hajde probaj sjetiti se gdje bi bio bez mene!", podignut je transparent, očito namijenjen Upravi KK Zadar, iza kojeg je, unatoč rigoroznom pregledu na ulazima u Jazine, krenula bakljada na istočnoj tribini, potom se na parketu našla hrpa bijelih traka, pa je utakmica morala biti prekinuta.

Nedvojbeno, Zadrane očekuje nova novčana kazna, koja će u već u ponedjeljak, zasigurno narasti na sto tisuća eura u zadnje dvije godine. Lijepa navijačka "čestitka" klubu.

Uz sve, kao dio nimalo ugodne priče iz Jazina, uslijedilo je uredovanje interventne policije, koja je u velikom dijelu ispraznila spomenutu tribinu. Nedugo zatim momčad Zadra povukla se s terena, ali se ipak pobjedom razuma vratila i dvoboj je mogao početi.

Jedan dio onih navijača koji su ostali, otrovne strelice usmjerili su prema Upravi, zahtijevajući njihov odlazak.

Zadar je u konačnici stigao do pobjede (86-75) te se bodovno izjednačio s Cibonom na prvom mjestu HT Premijer lige.

Nazor: Mi smo sportaši i morali smo se vratiti

Damir Rajković, trener Škrljeva:

- Žao mi je zbog ekcesa koji nije primjeren sportskim terenima, jer smo očekivali dobru atmosferu i zato je ostala gorčina.

Luka Žorić, igrač Zadra:

- Ja sam sportaš i ne mogu komentirati takve stvari vezane uz događanja i bilo bi suludo govoriti o tome. U životu sam doživio istina dosta toga, u jednj prigodi suparnik nije došao na osmu utakmicu u doigravanju.

Zadar, 130419.
Dvorana Jazine. 
Kosarkaska utakmica Premijer lige izmedju KK Zadar i KK Skrljevo.
Na fotografiji: trener Zadra Ante Nazor.
Foto: Luka Gerlanc / CROPIX
Luka Gerlanc / CROPIX

Ante Nazor, trener Zadra:

- Bila je posebna emocija igrati u Jazinama i sigurno da nam je trebao dodatni impuls nakon što smo se povukli s terena i vratili na parket. Igračima skidam kapu jer su imali fokus i koncentraciju na igru, jer ispred sebe smo imali momčad koja je na domak jednog europskog trofeja. Što se tiče prekida, okupili smo se i zaista je bilo ružno sve to pratiti i zato sam donio odluku da povučem momčad u svlačionicu, dok se sve ne rasčisti, vezani uz postupke represivnog aparata, da se rasprši dim i da se razmisli o mogućim sankcijama. Mi smo sportaši i morali smo se vratiti. Na pitanje je li odlazak bio u neku ruku podrška navijača, onda mogu kazati da je to bio naš odgovor na sve, jer karikiram, da me netko ne bi krivo shvatio, išli su prsima na bajunetu!

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 18:55