Erik Williams USA TODAY Sports
SJAJNA VEČER

ZABIO JE ČAK 60 KOŠEVA, ALI NIJE SRUŠIO SVOJ REKORD Igrao je samo tri četvrtine, a onda ga je trener 'zakucao' na klupi do kraja utakmice

Harden je na parketu proveo samo prve tri četvrtine, dok je četvrtu prosjedio na klupi, a da je igrao možda je mogao napasti i zvijezdu LA Lakersa Kobea Bryanta koji je 2006. u susretu protiv Toronto Raptorsa zabio 81 koš...
Piše: HinaObjavljeno: 01. prosinac 2019. 11:50

Američki košarkaš James Harden obilježio je večer u NBA ligi postigavši čak 60 koševa u pobjedi Houston Rocketsa protiv Atalanta Hawksa 158-111.

Harden je na parketu proveo samo prve tri četvrtine, dok je četvrtu prosjedio na klupi, a da je igrao možda je mogao napasti i zvijezdu LA Lakersa Kobea Bryanta koji je 2006. u susretu protiv Toronto Raptorsa zabio 81 koš. Tada bi samo 'stotka' Wilta Chamberlaina ostala nedodirljiva. On je 1962. godine zabio 100 poena za Philadelphiju u pobjedi 169-147 protiv New York Knicksa.

Harden nije oborio niti svoj rekord iz prošle sezone kada je zabio 61 koš protiv Spursa i Knicksa. Kada je sjeo na klupu navijači su počeli vikati "Harden, Harden", a na semaforu se pojavio podatak kako mu nedostaju tek dva koša do osobnog rekorda. No Harden ipak nije ulazio u igru u posljednjih 10 minuta.

- Nisam znao da mi nedostaju dva koša do rekorda. Međutim, igrali smo dobro prve tri četvrtine i ostali dečki su zaslužili svoje minute - kazao je.

Bila je to ujedno i Hardenova četvrta utakmica u karijeri sa 60 i više koševa izjednačivši se tako s legendarnim Michaelom Jordanom, a ispred njih su samo Kobe Bryant kojem to uspjelo šest puta, te Chamberlain sa 32 takve utakmice.

- To su sve velikani, dečki do kojih pokušavam doći. Nadam se da ću, jednog dana biti zauvijek spomenut u toj skupini. Još je posao u tijeku, ali radim na tome - kazao je Harden.

U njegovoj sjeni odličnu partiju je pružio Ben McLemore koji je zabio 24 koša uz 13 skokova, dok je Chris Clemons ubacio 16 koševa. Kod Atlante najefikasniji su bili Trae Young sa 37 koševa i sedam asistencija.

Efikasno je bilo i u Milwaukeeu gdje su domaći Bucksi pobijedili Charlotte Hornets sa 137-96.

Domaći sastav je do pobjede ponovo vukao Giannis Antetokounmpo sa 26 koševa i devet skokova. Grčki košarkaš je na parketu proveo svega 20 minuta i na koncu mu je nedostajao tek jedan skok kako bi nastavio svoj niz od 19 uzastopnih 'double-doublea'.

Zanimljivo, svi prijavljeni igrači Bucksa za ovu utakmicu (13) upisali su se među strijelce. Khris Middleton je zabio 15, Wesley Matthews 14, a naš Dragan Bender je za 13:30 minuta zabio 12 koševa dodavši po skok i asistenciju.

U suparničkim redovima najefikasniji su bili Devonte Graham sa 24 koša i pet asistencija, te Terry Rozier sa 19 koševa.

Philadelphia je u neizvjesnoj utakmici pobijedila Indianu sa 119-116, a junak susreta bio je Ben Simmons, koji je u zadnjih 13,9 sekundi dvoboja suparnicima ukrao čak tri lopte, a na koncu je susret završio sa 15 koševa, 13 asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte.

Joel Embiid je zabio 32 koša uz 11 skokova, a Tobias Harris 22 koša za Sixerse, dok su kod Pacersa najefikasniji bili T.J. Warren sa 29 i Malcolm Brogdon sa 28 koševa.

Linker
16. travanj 2024 06:53