TWITTER
POJAČANJA NA VIŠNJIKU

ZADAR DOČEKAO PLAYMAKERA, DOK SE O DRUGOM JOŠ UVIJEK VODI PRAVNA BITKA Stigao Amerikanac s velikim iskustvom igranja u Europi

U Nymburku je osvojio prvenstvo i kup Češke.
Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 15. kolovoz 2019. 11:54

Svaki novi upitnik iza službene objave o dolasku novog igrača u KK Zadar nimalo se ne bi svidio navijačima koji su tek preboljeli nedolazak Tonyja Wrotena, oko kojeg će se i dalje voditi pravna bitka. Zato bismo dolazak Bryona Allena trebali shvatiti i doživjeti kao konačni odabir na poziciji braniča; 27-godišnji Amerikanac od ove će sezone uz Ivu Ivanova, Ivana Siriščevića, Jamesa Farra, Karla Uljarevića i Jana Palokaja braniti zadarske boje u sklopu HT Premijer i ABA lige.

Allen se navodno podjednako dobro snalazi na poziciji playmakera, kao i klasičnog beka. Prvi europski klub bio mu je Wikana Start iz Lublina u sezoni 2014/15., a iduću je odigrao za Roseto Sharkse A2 talijanskoj ligi. Iz Italije je otišao u Nymburk i osvojio prvenstvo i kup Češke, a sljedeća destinacija bio mu je njemački Oldenburg, čiji je član bio do prosinca 2017.

Nekoliko dana kasnije postao je član turske Karšiyake, odakle se na koncu sezone vratio u Italiju, ali ovoga puta u košarkašku Serie A, u Bresciu, a nakon toga je potpisao za Pallacanestro Reggianu.

Linker
19. travanj 2024 01:55