Luka Gerlanc / CROPIX
POJAČANJA SPORO STIŽU

ZADAR DOVEO RAZIGRAVAČA KOJI JE PROŠLE SEZONE ISPAO IZ HT PREMIJER LIGE 'Naš klub postaje privlačno odredište za sjajne mlade igrače'

Sporije nego su mnogi očekivali popunjava se roster košarkaške momčadi Zadra.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 30. srpanj 2019. 12:26

Međutim, ipak se kreće pa tako bilježimo dolazak osamnaestogodišnjaka Jana Palokaja. Visoki branič (194 cm), protekle sezone nastupao je za momčad Bosca, koja je znala zaprijetiti i jačim klubovima, ali prvenstvo su završili kao posljednja momčad HT Premijer lige.

Palokaj je za Bosco u prosjeku kroz 22 utakmice bilježio 12,7 poena, 5 skokova i 2,5 asistencije. U klubu drže kako statistički podaci govore o sjajnim naznakama za mladog braniča koji je svoje prve košarkaške korake napravio u KK Zagreb, da bi se prošle godine priključio momčadi s Knežije. Zagrepčanin je lani nastupao za U-18 reprezentaciju na Europskom prvenstvu održanom u Latviji, a ove godine i za U-20 selekciju na EP u Tel Avivu (Izrael).

- Zaista mi je drago što se Palokaj priključio momčadi i što Zadar kao klub postaje privlačno odredište za sjajne mlade igrače. Siguran sam kako će mu upravo naš Zadar biti izvrsna odskočna daska i kako će pokazati talent i umijeće kojim raspolaže. Navedenom smo mogli svjedočiti i po zapaženim igrama u dresu mlade reprezentacije - poručio je Ante Nazor, trener Zadra.

Linker
24. travanj 2024 16:36