Tomislav Krišto / CROPIX
ABA LIGA

ZADAR I CIBONA VEĆ SU POD PRITISKOM I IMPERATIVOM SLAVLJA U TREĆEM KOLU Dva hrvatska kluba na nuli u rubrici pobjeda nakon dvije odigrane utakmice

Cibona u petak dočekuje FMP, dok Zadar ide u goste Megi.
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 16. listopad 2019. 11:54

Nakon što su u prvom kolu upisali dva poraza od crnogorskih klubova, pa na to dodali dva poraza u drugom kolu od slovenskih klubova, Zadar i Cibona će već u petak imati i srpske protivnike. Doduše, neće to biti Zvezda i Partizan, nositelji kvalitete u Srbiji, već FMP koji dolazi na noge Ciboni te Mega koja dočekuje Zadar.

Kako su u prva dva kola Cibona i Zadar ubilježili dva poraza, oboje su već sada pod pritiskom. Jer, igrat će utakmice u kojima su bodovi i te kako važni, premda je tek treće kolo u nekoj skici borbe za ostanak. Cibona je računala da može skinuti Mornar u prvom kolu, a svakako se nada pobjedi nad FMP-om, iako je druga momčad Zvezde ove sezone kud i kamo kvalitetnija nego je to bila u prethodnim. I Cibonu neće čekati lagani posao u petak.

S druge strane, Zadar je izgubio domaći ogled s Krkom, a to je, iako je tek drugo kolo, jedna od onih utakmica od koje bi mogao ovisiti konačni plasman na dnu ljestvice. Sada Zadar ide u goste Megi, a Mega je također otvorila s dva poraza i Mega izgleda, za razliku od FMP-a, kud i kamo slabija nego je to bila posljednjih sezona.

Treba još ponešto dodati o drugom kolu u kojemu smo vidjeli poraze dva prva favorita ove sezone. Prvo je Partizan pao kod Primorske koju sjajno vodi naš Jurica Golemac, a onda je u nedjelju Budućnost odnijela pun plijen u Beogradu kontra Zvezde. Neće se puno ovakvih kola događati, kola u kojima će gubiti i Zvezda i Partizan.

Za sada po dvije pobjede imaju Cedevita Olimpija, FMP, Mornar i Budućnost, ali već se to može promijeniti u sljedećem kolu, jer Cedevita Olimpija ide u goste Igokei, koja je više očekivala od dva poraza na startu, s obzirom na snagu momčadi (iako je imala kod kuće Partizan i išla u goste Mornaru), FMP je u Zagrebu, Mornar dočekuje Partizan u svojevrsnom derbiju kola, a Budućnost Primorsku koja je baš u drugom kolu skinula Partizan.

Linker
19. travanj 2024 05:31