Luka Gerlanc / CROPIX
UOČI NOVE SEZONE

ZADAR Klub s Višnjika s poprilično izmijenjenom vizurom momčadi dočekje novu sezonu pod vodstvom Ante Nazora

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. rujan 2019. 12:19

Sve što se u okviru naših financijskih mogućnosti moglo napraviti za izgled nove momčadi mi smo učinili, mislim najbolje koliko nam je taj prostor dozvoljavao - uvodno će Ante Nazor, trener košarkaša Zadra.

Zadnji koji je “sjeo u mozaik” je Stefan Fundić, krilni centar kojeg podosta njih drži previše niskim (199 cm) za unutarnju igru.

- Možda tako izgleda, međutim, malo njih vjerojatno zna da je raspon njegovih ruku 217 cm, što nije zanemariv podatak. Uz to, vješto se snalazi u skoku, moćan je, snažan. Onaj tko zna što gleda, mogao je lako vidjeti koliko je uvjetno rečeno “prljavog” posla radio u Megi. I to treba vrednovati. Neka tako nastavi i kod nas - poželio je Nazor, koji je praktički dobio sasvim novu momčad u odnosu na lanjsku sezonu.

Zajednički front

- Istina, od protekle sezone jedino su ugovore u ruci imali Domagoj Vuković i Jure Planinić, pa smo odlučili okrenuti se u drugom smjeru, odnosno posložiti momčad koja ima, kako se to običava kazati, mladost i iskustvo. Kroz sezonu nas čeka puno utakmica, posebice u PH u kojem će upravo mlađi igrači dobiti svoju prigodu za afirmiranje. Na njima je da je iskoriste na najbolji mogući način. Nadalje, na sve spomenuto želim dodati kako već sad imamo dobru atmosferu na parketu i u svlačionici. I to me veseli - kazao je Nazor, koji je podcrtao i ovo:

- Ne smije nam se nikako ponoviti lanjska sezona u kojoj je bilo previše oscilacija u igri. Znamo da to naša publika ne voli, osobito kad igramo na Višnjiku. Prema onome što sam mogao osluhnuti kod igrača, njihova je želja da se identificiraju s navijačima, stvore zajednički front. Očekuje nas i dosta rada, međutim, već turnir u Velikoj Gorici ovaj vikend i onaj u Zadru idući tjedan, će nam ponuditi konture naših mogućnosti. U novu sezonu ABA lige moramo zakoračiti posve spremni, zato sam istaknuo ove turnire na kojima ćemo dobiti podosta informacija o svakom igraču, jer će svi dobiti svoje vrijeme - kazao je Nazor.

Učinkovita dijeta

Letimičan pregled momčadi kazuje kako je Zadar u odnosu na lanjsku sezonu konkurentniji i konkretniji na vanjskim pozicijama, unutar reketa čvršći.

- Mogu se složiti sa zaključkom, jer izvana doista imamo više opcija, u reketu bi trebali biti baš čvrsti - kratko će Ante koji se malo osvrnuo i na Amerikance.

- Bryon Allen je stigao posve spreman, prava “zvijer”, igrač koji svakim danom raste. S druge strane James Faar nam se priključio nešto kasnije i imao je viška kilograma, ali polako dobiva onu vizuru koju želimo, tako da će na vrijeme doći u optimalno stanje - zaključio je Nazor.

Linker
20. travanj 2024 07:14