Jamie McDonald/Getty Images
Što nakon “slučaja Wroten”

ZADAR NA MUKAMA Nazor hitno treba novog playa

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 08. kolovoz 2019. 12:45

Prema vijestima koje stižu iz Zadra, s njihove strane sve je čisto što se tiče potpisa Tonyja Wrotena. Amerikanac s ozbiljnom reputacijom, čovjek koji spektakularno krenuo u NBA (u prvoj utakmici u kojoj je startao na poziciji palya upisao je triple-double), stavio je potpis na ugovor sa Zadrom, a prema nekim informacijama, radilo se o 10.000 eura mjesečno na godinu dana. Čak je nakon tog potpisa, a u Zadru imaju čitavu korespondenciju mailom, Wroten, odnosno njegov agent tražio nekakva financijska jamstva, pa i klauzulu da nakon veljače Wroten može u Kinu ili NBA. A onda je potpisan ugovor s poljskim Anwilom, koji vodi naš trener Igor Miličić. Tamo je Wroten navodno potpisao za 15.000 eura mjesečno.

Zadar će tražiti pravnu zaštitu, ali u ovom se slučaju dogodio problem i kako god se on okončao, činjenica da će Wroten vrlo teško početi pripreme na Višnjiku. Opet, s obzirom na poziciju u slaganju nove momčadi, čekati na Wrotena i nadati se brzom rješavanju ovog problema bilo bi samoubojstvo.

Stiže li Rebec

Jer, sezona u ABA ligi, koja je sa svakim danom sve jača, uskoro počinje i Zadar mora imati jasnu situaciju s titularnim bekom. To je trebao biti Wroten, ali...

Ugovor sa Zadrom jučer je potpisao Ivan Siriščević, iskusni šuter, stigao je ranije i Karlo Uljarević, potpisao je i Jan Palokaj, ali Zadru treba više na vanjskim pozicijama da bi konkurentan. I opet se počelo spominjati ime Matica Rebeca, slovenskog reprezentativca koji je bio aktualan još u lipnju, ali je onda počeo istraživati neke druge opcije, koje se nisu ostvarile i još je bez kluba. Doduše, ima Rebec ugovor s FMP-om, ali tamo je već dogovorio odlazak uz određenu odštetu, koja Zadru nije problem.

Zadar je i na pragu dolaska američkog centra, ali ta momčad i dalje je vrlo daleko od konačnog izgleda.

Kad bi se odmah raspetljala situacija s Wrotenom, kad bi on krenuo s momčadi Ante Nazora na pripremama, bila bi to najbolja vijest, ali od jučer je to scenarij na koji više nitko ne može sa sigurnošću računati.

Linker
01. svibanj 2024 23:55