ZLATNI STUDIO

Hrvoje Korbar i HNK Varaždin: ‘Natjecanja možda jesu za konje, ali je velika radost biti u njima s ‘Ništa novo‘‘

Hrvoje Korbar 
 Bruno Konjevic/Cropix
‘Velika je radost dobiti nominaciju za ovu nagradu, pogotovo kad se radi o predstavi nastaloj u tako intenzivnom i kreativnom procesu‘

Među nominiranm kazališnim predstavama za Zlatni Studio ove je godine i "Ništa novo" varaždinskog HNK; tekst mladog dramskog pisca Luke Vlašića u režiji sve zanimljivijeg redatelja Hrvoja Korbara.

Korbar je inače za karantene bio voditelj tzv. Antikorona Art Forces gdje su umjetnici potrebitima pomagali novcem, hranom, nošenjem drva i nekim manjim uslugama. Humanitarac i redatelj se oglasio nakon nominacije.

"Da su natjecanja za konje, a ne umjetnike, davno nas je naučio skladatelj Bela Bartok. Ipak, u vremenima kad nam je u kazalištima uvelike smanjena mogućnost rada, velika je radost dobiti nominaciju za ovu nagradu, pogotovo kad se radi o predstavi nastaloj u tako intenzivnom i kreativnom procesu rada s glumcima i dramaturgom/dramskim piscem na praizvedbi hrvatskog suvremenog teksta. Uz to, želja nam je da se i varaždinsko kazalište što prije vrati, kako bismo se mogli vratiti pred publiku, koja naposljetku i odlučuje o ovoj nagradi", rekao je redatelj Korbar uoči premijere svoje predstave u Dubrovniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 01:15