Goran Mehkek / CROPIX
IZVRŠNI ODBOR HNS-A

AKCIJA RUŠENJA ŠUKERA NIJE PROŠLA: 'NEKI SU KRIVO KALKULIRALI' Sjednica završila nakon pet sati! Pozicija Šukera nije ni stavljena na dnevni red

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. prosinac 2019. 19:43

Više od dva tjedna pojedini vodeći ljudi HNS-a i članovi Izvršnog odbora uvjeravali su novinare da se priprema smjena Davora Šukera kojeg bi na čelu trebao zamijeniti Marijan Kustić. Iako smo sumnjali u to jer mnogi drugi iz IO-a tvrdili su da od toga nema ništa. U utorak je održana sjednica Izvršnog odbora HNS-a, i nakon nje Davor Šuker je predsjednik čiji status nije doveden u pitanje uoči Skupštine, Marijan Kustić izvršni direktor…

- Neki su krivo kalkulirali - kazao nam je nakon svega jedan od sudionika sastanka.

Sjednica je trajala čak pet sati, dvije televizijske ekipe i novinar SN načekali smo se, na kraju nismo dobili ni izjavu. U HNS-u su odlučili da nema javnih istupa pojedinaca, da će ponuditi samo priopćenje.

Pozicija Šukera nije ni stavljena na dnevni red, nije to učinio ni Kustić, ni bilo tko drugi. Teme su bile tehničke s najavom da Savez ima ambiciozne planove za budućnost… Čak nije usvojeno ni da se odmah formalno ograniči Šukeru pravo dogovaranje prijateljskih utakmica i to prenese na tijelo koje bi činilo pet ljudi. Rečeno je da će to biti napravljeno nakon Europskog prvenstva. Iako je jasno da je već sada, u praksi, u to uključeno više aktera.

Zagreb, 260418.
Hotel Double Tree by Hilton.
Konferencija Hrvatskog nogometnog saveza na kojoj je govorio direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustic o projektu obnove prvoligaskih travnjaka, finalu kupa u Vinkovcimai drugim temama.
Na fotografiji:    Marijan Kustic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX / CROPIX
Marijan Kustić

Uskoro, 19. prosinca redovna je Skupština HNS-a i očito je da akcija smjene Šukera na kraju 2019. godine nije prošla. S vremenom će se otkriti što će se, i što se sve dosad događalo iza kulisa. I što slijedi...

Šuker je predsjedao sjednicom, a u priopćenju je navedeno:

- Izvršni odbor HNS-a usvojio je sve potrebne materijale za redovnu programsku sjednicu Skupštine HNS-a koja će biti održana 19. prosinca. Pritom su prihvaćeni prijedlog programa rada Saveza te financijski plan za 2020. godinu, kao i prijedlog novog Disciplinskog pravilnika te izmjene i dopune Statuta HNS-a. Usvojen je i kalendar natjecanja za 2020. godinu, a Izvršni odbor također je donio odluku o izmjenama u članstvu komisija HNS-a te su imenovani novi članovi Zdravstvene komisije.

Izvršni odbor HNS-a donio je i odluku o organizaciji finalne utakmice Hrvatskog nogometnog kupa u Šibeniku. Finale Kupa mladeži bit će odigrano u Karlovcu.

Inače, predsjednik Zdravstvene komisije je Dragan Primorac.

Linker
20. travanj 2024 03:09