REUTERS/Antonio Bronic
BIO BI TO VELIKI PROPUST

AKO SE OVO DOGODI VELIKI TALENT BIT ĆE ZAUVIJEK IZGUBLJEN ZA VATRENE Hrvatski nogometni savez i HOO su dali svoju dozvolu, ali zašto je onda stalo?

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. listopad 2018. 00:14

Hoće li Dani Olmo biti upisan u registar hrvatskih državljana prije nego što odigra svoje prve minute za mladu reprezentaciju Španjolske? Jer, ako se to dogodi, a Olmo nema hrvatsko državljanstvo, onda danas-sutra, kad se steknu uvjeti, više nikada neće moći igrati za Hrvatsku.

Naravno, nitko ne može znati hoće li Olmo, za dvije godine, kad bi imao sve uvjete za nastup za seniorsku selekciju Hrvatske, biti tako dobar da zasluži pozivnicu, ali jednostavno je neshvatljivo da Središnji državni ured za sport još nije donio odluku da se Olmo kao perspektivni sportaš upiše u registar hrvatskih građana, te da tako stekne mogućnost igranja za Hrvatsku!

BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 04:  Adrien Trebel of RSC Anderlecht tackles Dani Olmo of Dinamo Zagreb during the UEFA Europa League Group D match between RSC Anderlecht and Dinamo Zagreb at Constant Vanden Stock Stadium on October 4, 2018 in Brussels, Belgium.  (Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images)
Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Hrvatski nogometni savez i HOO su dali svoju dozvolu, zašto je onda stalo? U nogometnim krugovima su razočarani i ljuti, ne razumiju zbog čega se bojkotira mladi Španjolac koji želi hrvatsko državljanstvo. Valjda će stići odgovor iz Središnjeg državnog ureda...

Španjolska mlada reprezentacija svoju utakmicu igra 11. listopada. Možda se uspavana administracija probudi do tada? Ili su u pitanju neke druge igre? Možda i neki osobni animoziteti? Tko će ga znati... Ipak, možda će se na kraju saznati.

Linker
19. travanj 2024 17:40