Getty Images
OVO JE GROZNO

AKO SE PO JUTRU DAN POZNAJE, NAVIJAČIMA REAL MADRIDA NEĆE BITI LAKO Zabrinjavajući podatak: Ovako nešto se 'kraljevskom klubu' nije dogodilo 39 godina

Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 01. kolovoz 2019. 17:40

O madridskom Realu i njegovim ovoljetnim pripremnim dvobojima već se podosta toga napisalo. Jasno, u manje-više čisto negativnom tonu, s obzirom na tijek kretanja rezultata u tim utakmicama. Odigrali su ih izabranici Zinedinea Zidanea samo pet do sada, a već su nadomak rušenja jednog dugotrajnog negativnog rekorda.

Bayern i Fenerbahče utrpali su im po tri komada, Arsenal je dodao dva, Tottenham jednog, a onog debakla od sedam primljenih protiv gradskog rivala Atletica u Americi valjda se više i ne sjećaju. Sve to skupa broji nevjerojatnih 16 primljenih pogodaka. To je samo jedan manje u svim predsezonama u povijesti kluba od crnog rekorda.

Njega je davne 1980. godine postavila tadašnja momčad kraljevskog kluba. Stvar je međutim još poraznija za Zidanea i društvo ako se zna da je tadašnji Real odigrao čak deset prijateljskih susreta, za razliku od tek pet odigranih ovoga ljeta. Isto tako, ovosezonskom Realu predstoje još dva susreta (RB Salzburg, Roma) do kraja priprema pa ne treba sumnjati u to da će rekord na kraju biti srušen.

Sportske novosti

U ljeto te davne osamdesete godine prošlog stoljeća Bayern je razbio Reala s čak 9:1 pa je više od pola inkasiranog s tih priprema otpalo na samo tu jednu, od deset odigranih utakmica. Uspomena je to koja je bolna baš kao i ovoljetno razbijanje od strane Atletica.

Tko god da ovoga ljeta brani za "kraljeve", bio to Thibaut Courtois, Keylor Navas ili pak treća vratarska opcija, ukrajinski internacionalac Andrij Lunin, nitko ne prima manje od 3,2 gola po utakmici u pripremnom razdoblju. Čekaju ih dakle, susreti protiv Salzburga (7. kolovoza) i Rome četiri dana kasnije, a u momčad se nakon duljeg odmora zbog nastupa na Copa Americi vraća brazilski veznjak Casemiro. Španjolski list AS ističe da će to biti melem na ranu momčadi u kojoj su Toni Kroos, ali i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić poprilično spori...

Madriđani će svoju sezonu u Španjolskoj otvoriti na gostovanju kod Celte u Vigu, 17. kolovoza.

Linker
20. travanj 2024 16:39