Getty Images
NA SAMOM VRHUNCU

APSOLUTNA NOGOMETNA LEGENDA OČARANA NOGOMETOM KOJEG PREZENTIRA IVAN RAKITIĆ 'Čitav svijet zna koliko vrijedi, samo mi volimo svojima tražiti mane'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 30. listopad 2018. 19:15

Robert Prosinečki nikada nije dvojio o nogometnim kvalitetama Ivana Rakitića.

- O njima već godinama ne dvoji cijeli svijet, ali mi takvi kakvi već jesmo volimo svom igraču tražiti određene mane često zanemarujući to što je neupitna klasa - jasan je Prosinečki, dajući potom svoj sud o Rakitićevoj igri u El Clasicu, odnosno u zadnjih nekoliko utakmica.

- Raketa vjerojatno igra svoj najbolji nogomet u karijeri, a to je samo logična posljedica onoga što već godinama pruža na terenu, jer Raketa je igrač koji stalno napreduje i zato je svake sezone jedan od ključnih i nezamjenjivih igrača Barcelone.

Nekako je dojam kako je Rakitić, baš kao i ostatak momčadi, nakon Messijeve ozljede zaigrao još snažnije kako bi svi zajedno nadoknadili izostanak argentinskog čarobnjaka.

- Messi je najbolji igrač na svijetu, a Rakitić je jedan od najboljih veznjaka svijeta i s Messijem i bez njega. Istina, nakon 5:1 u El Clasicu Barcelonina igra, pa tako i Rakitićeva, izgleda još ljepše i bolje, ali sve što je odigrao u El Clasicu, Rakitić je odigrao puno puta tijekom karijere, a i puno puta u Barceloni.

S takvim Rakitićem i Vatreni će lakše dočekati predstojeće utakmice sa Španjolskom i Engleskom.

- Rakitića smo u vrhunskom izdanju gledali i na Mundijalu u Rusiji. Ovo što sada pruža samo je nastavak tog kontinuiteta. Naravno da će Raketa u takvoj formi biti veliki adut Hrvatske i protiv Španjolske i Engleske, ali za pobjede će mu trebati i prava podrška suigrača. No, to je već posao kojim se bave izbornik Dalić i njegov stožer - uz smješak je zaključio Robert Prosinečki.

Linker
20. travanj 2024 15:07