Gabriel Rossi/Getty Images
DRAMA KOD GAUČOSA

ARGENTINCI U TOTALNOM STRAHU! HOĆE LI LEO MESSI IKADA VIŠE ZAIGRATI ZA REPREZENTACIJU 'Ne znamo, ali jedno je ipak sigurno, ove godine sigurno neće'

Piše: Danijel GašpertObjavljeno: 16. studeni 2018. 20:23

Lionel Messi je posljednju utakmicu za argentinsku reprezentaciju odigrao 30. lipnja u osmini finala Svjetskog prvenstva u Rusiji protiv Francuske. U odličnom i uzbudljivom dvoboju Tricolori su slavili sa 4:3, a Messijevo lice nakon posljednjeg sučeva zvižduka odavalo je golemo razočaranje.

Iako je protiv Francuza upisao dvije asistencije, znao je da ga u domovini očekuje nova porcija kritika zbog novog neuspjeha u dresu reprezentacije, jer je Argentincima samo titula na bilo kojem velikom natjecanju zadovoljavajuća. Nije pogriješio, a nakon toga više ga nije bilo u dresu Gauča, koji su u međuvremenu odigrali četiri prijateljske utakmice.

Sigurno je da za Argentinu više neće nastupiti ove kalendarske godine, a mnogi se pitaju je li to i njegov konačan oproštaj od reprezentacije. Prema Jorgeu Burruchagi, direktoru argentinske nacionalne momčadi, nije, jer je Burruchaga, bivši argentinski reprezentativac, uvjeren da će Messi sljedeće godine opet nositi plavo-bijeli dres...

- U ovom trenutku nije određen točan datum kada će Lionel Messi ponovno zaigrati za reprezentaciju, to se sigurno neće dogoditi ove godine, ali nemoguće je da ga ponovno nećemo vidjeti u argentinskom dresu. Ovo je samo prijelazno razdoblje, siguran sam da će sljedeće godine ponovno biti u konkurenciji za Copa Americu.

Već se jednom oprostio

I Diego Maradona, vječita Messijeva ‘sjena’ što se tiče reprezentacije, je optimist po to pitanju:

- Mislim da će opet igrati. Zapravo, nadam se tome, jer ako neće onda je argentinska reprezentacija u velikim problemima.

Soccer Football - World Cup - Group D - Nigeria vs Argentina - Saint Petersburg Stadium, Saint Petersburg, Russia - June 26, 2018   Argentina's Lionel Messi celebrates their second goal with coach Jorge Sampaoli    REUTERS/Toru Hanai
REUTERS/Toru Hanai

Inače, Lionel Messi se već jednom oprostio od reprezentacije. Bilo je to u lipnju 2016. godine nakon novog poraza u finalu Copa Americe od Čilea nakon jedanaesteraca. Barceloninu zvijezdu je to toliko pogodilo da je dan kasnije objavio da više neće nositi reprezentativni dres. Nakon ove objave u argentinskoj javnosti nastao je šok, ali i počela medijska kampanja nagovaranja Messija da se vrati, čak ga je i predsjednik države Mauricio Macri javno zamolio da se predomisli.

I ta je kampajna samo dva mjeseca kasnije dala ploda. Naime, u kolovozu 2016. Messi je objavio da se predomislio i da će biti na raspolaganju reprezentaciji u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Linker
22. travanj 2024 18:00